Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2014 17:14 - Преглед на исляма 3( продължение)
Автор: yosavede Категория: Други   
Прочетен: 2237 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 продължение ..

Откъси от книгата:
„Войната на Бог с терора – ислям, пророчество и Библията”
Уалид Шоебат и Джоул Ричардсън



„Войната на Бог с терора― е една от най-важните книги, която някога е написана за исляма и връзката му с Последните времена. Това е вероятно най-разбираемото и пленяващо, детайлно изследване, което някога е направено на тази тема. Допълнителна важна информация на тема „Ислям, пророчество и Библията― ще намерите в категория „Ислямският Антихрист‖. За Уалид Шоебат можете да научите повече от видео записа на свидетелството му, който се намира в „Медиа"

Кой е Уалид Шоебат: http://www.shoebat.com/whoIsWalid.php Кой е Джоел Ричардсън: http://www.joelstrumpet.com/




СГЛОБЯВАНЕ НА КАРТИНАТА

Като мюсюлманин, прекарах цяла година в опити да оборя Библията като книга, която е била изопачена от евреите и християните. Вярвах, че това изопачаване се състоеше в представянето на Бог като Отец, Син и Святия Дух. Обаче през дългото ми издирване на истината вместо да открия необоснованите изопачения, последвалото четене на Библията ми замая главата. Беше като удар с чук върху наковалня. Макар да смятах, че ще намеря само лъжи, аз успях да открия истината. А на страниците на Корана, който считах за истинен, открих толкова много лъжи, колкото песъчинките във вир с потъващ пясък. Успях ли да намеря цялата истина? Разбира се, че не, но намерих достатъчно истина, която да ме накара да се замисля и да преосмисля нещата. Има толкова много неща, които никога няма да мога да докажа или опровергая. Не успях да направя дисекция на Бога, за да установя дали Той е трима в едно. Осъзнах обаче, че не християните, а всъщност ние, мюсюлманите, си замайвахме главите в опити да открием неизвестното. Именно ние, мюсюлманите, не бяхме успели да отчетем очевидните реалности, които бяха точно пред очите ни. ФУТУРОЛОГИЯ (НАУКА ЗА БЪДЕЩЕТО) 101 Повратният момент в живота ми като мюсюлманин терорист започна в деня, когато похарчих по най-добрия начин десет долара, за да си купя Библия. Може би най-съдбоносното откритие, което направих беше, че Библията не е просто книга пълна с мъдри поговорки и дълбоки мисли за лично размишление, както е общоприето да се смята. Библията е съвкупност от много неща, включително и пътна карта на съдбата с много подробности, касаещи бъдещето на човечеството. Лично за мен бе вълнуващо да осъзная, че в по-голямата си част тя се фокусира върху Средния изток, където бях роден и израснал. Също така в личен план за мен Библията беше огледало, което ми показа всичко, което не беше наред в собствената ми душа. Можете да си представите какво причини това на този изпълнен с гордост мюсюлманин, когато изучавах подробните сценарии за бъдещите възход и падение на ислямските нации и коалиции. Докато бях в колежа съм посещавал курсове по Психология 101, Английски език 101 и Социология 101, но никога не съм си представял, че ще уча Футурология (наука за бъдещето) 101. Не говоря само за предсказвателните елементи на Библията. Гордостта е болест, която е по-лоша  от всяко друго нещо, с което може да ни се наложи да се справяме. Въздействието, които Хитлер и нацизмът имаха върху германския народ, бяха далеч по-лоши от въздействието, което нарко епидемията има върху днешна Америка. Днес наблюдаваме надигането на подобна епидемия на гордост, която се разраства на международно ниво в 55 мюсюлмански държави по целия свят. В резултат на това много скоро може би ще се справяме с няколко ислямо-нацистки войни на множество фронтове по света. Предрича ли Библията подобно катастрофално събитие, свързано с толкова много мюсюлмански нации? Отговорът е категорично „Да!

  МОИТЕ ПРЕПОРЪКИ

В този дневник ще откриете обширен курс върху темата за исляма така, както е предсказан в Библията. Ще ви предоставя свежо разбиране на библейското пророчество от една източна гледна точка и прозрение върху Библията, видяно през очите на бивш мюсюлмански терорист. Съзнавам, че това не са най-добрите квалификации, най-вече тъй като дори не съм завършил семинария – но такива бяха и много от учениците на Исус. Той избра Павел, един терорист против християните, и го превърна в един от най-великите посланици на християнството живели някога. Подобно на Павел, аз преследвах Божиите хора и подобно на Христос бях роден в същото село като Царя на царете. Роден съм в една скромна област, наречена „Полето на овчарите‖ и подобно на Исус, съм се родил там през първия ден след завръщането на родителите ми от Съединените Щати. Не се притеснявайте, не съм тук за да провъзгласявам, че съм Онзи; аз съм само един „глас, който вика в пустинята‖ и предупреждава за нещата, които Библията твърди, че ще се случат. Вървял съм там, където Той е вървял и съм дишал въздуха на Средния изток през ранните си години. Дядо ми по бащина линия беше мухтар, или вожд, на селото. Той беше приятел и съратник на Хадж-Амин Ал-Хюсени, главния мюфтия на Ерусалим и прословут приятел на Адолф Хитлер. От друга страна, дядо ми по майчина линия, Ф. У. Джорджсън, беше кмет на Юрика, Калифорния, близък приятел на Уинстън Чърчил, който желаеше повече от всичко погублението на Хитлер и нацизма. Роден съм от родители в двете крайности на спектъра – както географски, така и идеологически.


КАКВО ПРЕДЛАГАМ

Това, което мога да предоставя, са единствено моите дневник и открития. С това моят курс гарантира единствено следното: Никога няма да прочетете нещо подобно. Ще го прочитате отново и отново и темата никога няма да ви омръзне. Освен това посредством този курс ще се научите да анализирате света около вас и ще развиете способност подобна на радар, с която да разпознавате надигащото се зло, лежало притаено в продължение на няколко десетилетия; зло, пред което нацизмът би изглеждал нищожен. Обаче това зло има много допирни точки с нацизма – то дори ме накара да си поставя за цел унищожаването на Израел и да се опитвам да избивам евреите. Затова не трябва да е изненада, че преди аз обичах Хитлер. Моето наследство ме свързваше с поддръжниците на Хитлер. Предците ми бяха заговорничили с него в Нощта на последното решение да се избият евреите навсякъде по лицето на земята. Накрая те се провалиха и в резултат се роди Израел. Именно светът на омразата стана причина за създаването на държавата Израел. Сега светът на омразата иска да унищожи това, което е създал. В този подробен дневник ще откриете по какъв начин ислямът е липсващото звено в пророческия пъзел. Чрез Библията разбрах, че светът на омраза е собственият си враг и в крайна сметка той стана и мой враг. Това, от което се нуждаем в такъв свят, е да имаме инсталиран собствен духовен радар – много бързо – или просто да вземем старомодния и да го подобрим. Приемете този дневник като упътване за инсталиране. Той няма да ви покаже как да постигнете здраве или богатство, но ще помогне на вашия радар да заблести от чистота и никога повече да не станете жертва на шарлатани и хитри продавачи. Когато завършите този курс, ще благодарите на Бога до края на живота си, че сте го прочели. И с тази книга аз искам да ви преведа през това пътуване. В много отношения именно с помощта на разбирането колко истинско е това пророческо знание, което открих, аз лично успях да взема най-важното от всички решения. Аз, мюсюлманин от Палестина, решен още от детска възраст да воювам с цялото си същество срещу Израел и Запада, реших вместо това да се покая за греховете си и да стана последовател на Исус Месията.
КАК ГО НАПРАВИХ

Вярвам, че докато преминавате с отворено съзнание през тези открития, ще се уверите, че представените тук факти имат повече смисъл от много от безумните и сензационни идеи по отношение на пророчеството, които преобладават в западното мислене. Когато започнах моето проучване, аз постоянно се молех за Божието водителство, а после следвах насоките за тълкувание: 1. Събиране на повечето буквални пророчески препратки, за да изградим модела на събитията от Последното време. 2. Прилагане на буквалния модел върху алегорията и символиката. Това ще ни даде правилно разбиране. 3. Следване на строга насока, като се придобива значението на всяка символика в Библията от самата Библия. Това, което открих, беше шокиращо. Когато сравних целта и есхатологията на исляма с всички пророчества в Библията, открих че не само че ислямът беше пълна противоположност на библейската вяра, но и че отговаря на буквалния и алегоричния модел. Единствено след извършване на подобно обширно изследване започваме да откриваме съвършената прилика с този дух на Антихрист. Най-напред ще представя духа на антихрист и ще сравня ислямските пророчества с библейското пророчество за Последните времена. След това ще ви отведа на дълго пътешествие в буквалния свят на Библията. Най-накрая ще приложа всичко това към алегоричните книги на Данаил и Откровение. Доказателството, което ви предстои да изучавате, е изключително силно.

ПРОСТИ НАБЛЮДЕНИЯ ГО ДОКАЗВАТ

Разбирайки сериозността на моите заключения, аз с напълно ясно съзнание заявявам, че тази книга ще установи факта, че ислямът е религията на Антихрист. Разбирам, че за много хора ще е трудно да преглътнат това, но едно просто наблюдение от страна на вас, съмняващите се, ще докаже моето мнение. Колко често виждате хора, които искат да се сблъскват с исляма? Не е ли по-лесно да сочим с пръст към несъществуващата вече Римска империя, която в миналото е преследвала християните, но вече не съществува? Колко често чувате, че Европейският съюз представлява звяра от книгата Откровение? Към заемащите тази позиция имам едно предизвикателство: Истината винаги устоява на наплива на злото. Да я изговаряш и да се бориш за нея никога не носи удобство. Да се изправиш срещу духа на Антихрист е винаги рисковано. Когато го разобличиш – рискуваш смърт. Запитайте се кое би било най-неудобно да бъде разобличено днес – дали Европейския съюз и Католическата църква съответно като Антихрист и Голямата блудница, или исляма? Човек може да разобличава Католическата църква и Европейския съюз до посиняване, но никой няма да го смъмри. Ислямът, от друга страна, е нещо съвсем различно. Винаги, когато говорим за исляма, е налице голям натиск всяко изказване да отговаря на определени изисквания. Противопоставянето срещу исляма винаги води до спорни дискусии и протести – дори от страна на немюсюлмани без никакъв опит с исляма. Чуваме твърдения, че ислям означава „мир― и всеки, който го критикува, бива охарактеризиран като расист и предубеден ислямофоб. Милиони излизат на демонстрации, когато Папата направи някое просто изявление. Това е същият Папа, когото много евангелисти погрешно сочат като водач на Блудницата от Вавилон. Но той често показва повече кураж в сравнение с много евангелисти, когато става въпрос за осветляване на истината за исляма. Мюсюлманите са отговорни за това бившият президент на Съединените Щати на Америка, Джордж У. Буш, да отдаде почит на Аллах, прогласявайки го за същия Бог, на когото се покланят християните. Мюсюлманите смятат, че това изявление е на път да сбъдене мечтите за ислямизация на Запада така, както никога до сега – особено, когато Джордж Буш казва, че ислямът е „религията на мира―. И това идва от президент християнин, който би трябвало много добре да знае, че духът на Антихрист „ще заблуди мнозина чрез мира―. Дори много от консервативните водещи на радио и телевизионни ток-шоута възразяват срещу това ислямът да бъде наричан религия на насилие, а в същото време свободно приравняват Библията с насилие. Западните коментатори твърдят, че ислямският свят просто трябва да се върне към своето велико и миролюбиво религиозно наследство.
Те казват, че всички мюсюлмани трябва да се съюзят в борбата си срещу незначителното малцинство, които са преиначили тази любеща религия. Представете си как се чувствам аз като бивш мюсюлманин, когато чуя някой невеж коментатор от Запада да ми казва, че ислям означава „мир―. Да, да, и някой ден ще дойде еднорог, яхнал дъга от захарен памук и ще ни отведе в имението „Невърленд‖ на Майкъл Джаксън, където всички ще заживеем заедно в единство. Ислямът е мир? Той докарва незабавно отсъждане (фатва) срещу критиците си; заплашва стабилността на цялата планета; навлиза на Запад посредством петролното си богатство; и се опитва да промени нашите закони и конституция. И все пак, всичко това беше предсказано в Библията. Ислямът е „миролюбивата религия―, която безмилостно преследва Църквата и евреите, и дори владее цялата територия на всички библейски империи от миналото – Египетската, Вавилонската, Персийската, Гръцката и голяма част от Римската. Ислямът като световна сила беше наранен и изглеждаше почти умрял. Но в момента той се надига от мъртвите и то с голяма скорост. Ислямският терор не произтича само от организации, състоящи се от утайката на обществото, а също така и от ислямски нации и минидържави в държавите. В днешно време ислямисти управляват и имат влияние в Иран, Афганистан, Саудитска Арабия, Ливан, Судан, Сомалия и в държавата на фалшивата психоза, наричаща се Палестина. Ислямът полага големи усилия и бърза за събарянето на Пакистан, за да може да се сдобие с ядрено оръжие. Той се опитва да събори Египет, Алжир и Йордания, както и да придобие политически позиции в Турция, където вече има ислямистко правителство. Моля се това изследване да отвори очите ви, за да видите и разберете това, което убеди мен, че Библията, за разлика от всеки друг свещен текст, познат на човека, наистина е Словото на Бога. И ако ти, който четеш тази книга, си мюсюлманин, когато приключиш този курс или ще ме мразиш, или ще благодариш на Бога, че си прочел тази книга. И в двата случая се надявам да си даваш сметка, че не аз съм източникът на това ръководство; просто взех назаем голяма част от мъдростта в най-старата написана някога книга – Библията. От Библията можах да разбера, че „вярата е същественост на нещата, за които се надяваме, доказателство за нещата, които не се виждат― (Евреи 11:1). Вярата е очаквана увереност за неща, които не можем да докажем, но притежава достатъчно доказателства за бъдещето, което все още не виждаме. Това доказателство ще ни даде пълна увереност, че мъдро сме избрали тесния път.


ПРЕДИЗВИКАТЕЛЕН ПРОРОЧЕСКИ АНАЛИЗ

Говорейки пред аудитория, състояща се от няколко от най-изтъкнатите пророчески автори в Далас, Тексас, зададох следния въпрос: „Извън спора дали Магог е Русия или не, можете ли да посочите някои буквални стихове в Библията за нация, която Бог да унищожава в последното време и да не е мюсюлманска?― Направих пауза, като изчаках някой да отговори на въпроса ми. „Никой не вдига ръка. Дали причината е, че няма такава?― – попитах аз, като им дадох последна възможност да отговорят на този въпрос. Въпреки това нито един от тях не можа да назове нито една не-мюсюлманска нация, която Бог Йехова ще унищожи. Знам, че може да ви дойде на ума някоя, която да сте взели от съвременната или стара традиция, но моля ви, изчакайте; ще разгледаме всички тях съвсем подробно. Когато говоря в множество църкви, винаги задавам същия въпрос, но никой не е успял да ми даде добре обоснован отговор. До сега всеки мой познат, който е правил опит за това, в крайна сметка се е убеждавал, че не притежава отговора. Надявам се да съм привлякъл вниманието ви! И така, защо Западът е пропускал това толкова дълго? Дали поради липса на стихове от Писанието? Едва ли. Само мое ли е това тълкувание? Отново ще кажа, не смятам така. През историята много видни християнски водачи и учени са писали за съществената роля на исляма в последните дни. Техните имена са включени в Глава 70. И така, защо това трябва да ви вълнува? Е, продължавате да четете.


КРАСОТАТА НА ТОВА ДА ЗНАЕШ БЪДЕЩЕТО

Можете ли да си представите да живеете във времето точно преди Първото идване на Исус? Да сте там и да познавате добре правилното тълкувание на древните пророчества? Или, можете ли да си представите пророк Данаил да ви каже, че дадена звезда ще ви насочи към идващия Цар на царете? Щяхте ли да знаете какво да подготвите и как да сте готови за идването на Месията? Бихте могли евентуално да сте един от шепата хора, които да отидат до Витлеем, за да видят Царя, лежащ в яслата. Можете да си кажете, че тези събития вече са дошли и отминали. Е и? Ами Второто Му идване? Бихте ли искали да знаете как правилно да тълкувате знаците на Второто Му пришествие? Може би вие дори не вярвате във Второто пришествие. Това, което ще откриете в този дневник, е едно поразително доказателство. Накрая ще се изправите пред следния избор: или старовременните пророци са били късметлии и съвършено са отгатнали бъдещето, или има Бог и пророците са записали бъдещата съдба на човечеството. Именно това предизвикателство аз поставям пред моите врагове и то изисква решение. Точно поради тази причина аз следвам Бога на Библията, а не някой друг бог. Продължавайте; опитайте се да опровергаете моите възгледи тук – ако можете.


ХРИСТОС ВОЮВА С МЮСЮЛМАНСКИТЕ НАЦИИ

Когато задавам въпроси, свързани с най-различни части от Библията, установявам, че сред много християни, които считат себе си за експерти по темата за пророчеството, липсва достатъчно разбиране по отношение на много от най-важните откъси на библейското пророчество. Най-удивителните пророчества в Библията почти не се обсъждат днес. Във всяко описание на Христовото завръщане на земята Той воюва с нация, която сега е мюсюлманска. Опитайте се да си представите как се почувствах, когато прочетох в Авакум 3, че в последните дни Бог, Светият, всъщост ще слезе на земята на мисия – да отмъсти на Теман (Арабия) и Кушан (Судан). „Видях шатрите на Етиопия наскърбени; поклатиха се завесите на мадиамската земя― (Авакум 3:7). Тук Христос воюва срещу Арабия, Судан и Сомалия – всички до една мюсюлмански нации. Трябваше да си задам въпроса: Ако Аллах и Богът на Библията са един и същ, защо тогава Библията постоянно описва Бог на страната на Израел и срещу мюсюлманите? Относно въпроса, зададен от мен по-рано, какво прави Господ, когато „идва върху облак―? Отговорът се намира в книгата на Исая, глава 19: Той ще дойде в Египет, за да отмъсти: „Ето, Господ язди на лек облак и ще дойде в Египет. Египетските идоли ще потреперят от присъствието Му и сърцето на египтяните ще се разтопи в самите тях―. Обръщам се към Запада: Защо нито един пророчески учител не поучава за това? Аллах, идолът на Египет и всички полумесеци по върховете на джамиите ще се разтреперят. Наистина, в този момент, точно по думите на песента, светът ще прогласи: „Няма друг Бог като Йехова―. Можете да си помислите: „Е, и какво от това? Какво толкова важно има в това, че Исус ще се занимава с Египет? Той ще съди много нации, дори целия свят‖. Просто задръжте за малко на пауза вашите Западни предположения. Отново в Исая аз чета, че „Господ, Всемогъщият Йехова ще изкастри ‗великия кедър‘ [Антихрист] със страшна сила и ‗Ливан ще падне пред Могъщия‘― (Исая 10: 33-34). Когато прочетох това (през 1993 г.), аз знаех, че Хизбула (партията на Аллах) ще се установи в Ливан. Днес те са навсякъде из страната. От мюсюлманска гледна точка, членовете на Хизбула са предани и свети войни, които са решени да унищожат това, което според тяхното вярване е „злата нация Израел‖. Но Библията учи, че в Последното време Самият Исус ще воюва и ще унищожи тези анти-израелски сили от Ливан. Отново се питам: Как е възможно Библията с такава точност да предвиди това преди толкова много време? След изслушването гледната точка на толкова много хора от Запада по въпроса на библейското пророчество аз осъзнах, че те много грешат като казват, че Христос ще воюва с някаква коалиция на Европейските страни. Моля ви, не приемайте, че с това осъждам анализаторите от Запада. Аз имах в собственото си око много по-голяма греда, защото, като мюсюлманин, непрекъснато бях поучаван, че Всемогъщият Бог ще си остане завинаги на небето. По никакъв начин Той не би слязъл на земята никога. Далеч под достойнството на нашия изпълнен с гордост Аллах е да направи това. Християните от Запада поне разбираха, че Бог щеше да посети земята. В Псалм 144:5,6 чета следното: „Господи, приклони небесата Си и слез, допри се до планините и те ще задимят―. Бог ще  слезе на земята и ще докосне планините? По какъв начин Той докосва планините? Той идва за война: „Блесни със светкавица, за да ги разпръснеш, хвърли стрелите Си, за да ги поразиш―. Исус ще се завърне, за да воюва за евреите и Храмовия хълм в Ерусалим: „Господ на Силите ще слезе, за да воюва за хълма Сион и за неговата възвишеност― (Исая 31:4). Аллах никога не е казвал, че ще слезе на земята. Единствено Христос, Който заяви, че е Бог, обеща да се завърне физически. Но през 1993 г. подобно мислене беше богохулство за мен. Аз не само бях поучаван, че Аллах никога няма да се наведе толкова ниско, че да слезе на земята, но и бях учен, че Аллах мрази евреите. Но докато продължавах да чета Библията, открих, че Господ ще съди нациите конкретно въз основа на начина, по който те са се отнасяли към евреите: „Ще се съди с тях поради народа Си и наследството Си, Израел, когото те разпръснаха между народите и си разделиха земята Ми― (Йоил 3:2). Това е отворът на втория въпрос, който задавах на християните: Поради каква причина Исус ще съди тези нации? Отговорът беше точно пред очите ми – Той ги съди въз основа на тяхното отношение, добро или лошо, спрямо еврейския народ и поради едно конкретно събитие: „те… си разделиха земята Ми―. И действително, те създадоха религиозна ислямска държава на психоза, която нарекоха Палестина. Езикът беше недвусмислен и за мен беше съвсем очевидно, че пасажи като този говорят за днешен Израел. Израел беше разделен на две държави и дори и сега „Палестина― е разделена между Западния бряг, управляван от П. В. (Палестинските власти) и Газа, която аз наричам „Хамасистан"

  Точно с такива въпроси наред със стиховете, които остават неясни или неправилно обяснени в библейските коментари, аз се занимавам нашироко в тази книга. Има стотици стихове и въпроси, които никога не са били правилно разглеждани от Християнската църква. Запитах се: ―Защо Йехова би застанал откъм Израел, след като ислямската традиция твърди, че в Последните дни Аллах ще накара даже дърветата или камъните да викат: „Зад мен се крие евреин, ела о, верни мюсюлманино, ела служителю на Аллах, ела и го убий―? Нито един мъж евреин няма да остане жив. Аз обаче не можех да пренебрегна факта, че Библията описва Месията Исус като завръщащ се да воюва с народите, които са се надигнали срещу Израел. В многобройни пасажи Той всъщност се изправя срещу тях по име. Дори в Йоил 3, където откриваме съда над народите заради това, че са разделили Израел, четем: „Какво имате против Мене вие, о Тире, Сидоне [Ливан] и всички филистимски [на Газа] предели? Искате ли да Ми отмъстите? А ако Ми отмъстите, то Аз, без да се бавя, бързо ще ви върна отмъщението ви върху главите ви― (Йоил 3:4). Не може да бъде по-ясно! Сякаш самият Исус говореше директно на Хизбула (Тир и Сидон) и Хамас (Филистия) и ги предизвикваше поради кръвожадността им към еврейския народ. Воюването им срещу Израел в действителност представлява обявяване на война на Царя на царете. Аз бях съюзник с филистимската тълпа. Мразех Израел и се опитвах да убивам евреи при всяка отдала ми се възможност. Залагал съм бомба, която се взриви, и бях част от терористичната мрежа в Израел, също и в Съединените Щати. В действителност аз се борех срещу Бога. Сега обаче започнах да научавам нещо ново – това, че Всемогъщият Господ Бог ще слезе от Своя трон. Тази реалност е очевидна из целия Стар завет: „Стани о, Боже, съди земята, защото всички народи са Твое наследство (Псалм 82:8). Самият Бог става от трона Си?! Но срещу кои народи се изправя да воюва Той? Народите, срещу които Той влиза във война, са добре описани в Псалм 83 като конфедерация на мюсюлмански държави, съюзени срещу Израел: „Направиха съюз против Тебе – шатрите на Едом и исмаиляните; Моав и агаряните, Гевал, Амон и Амалик, филистимците с тирските жители; още и Асирия се съедини с тях, станаха помощници на Лотовите потомци― (Псалм 83:5-8). Когато погледнах няколкото битки, които от 1948 г. до днес Израел е водил срещу мюсюлманските страни – на някои от които бях личен свидетел, Израел винаги надделяваше. Ако мюсюлманите бяха от добрите и Аллах беше на наша страна, защо тогава постоянно губехме срещу „лошите― евреи? Като радикален мюсюлманин и терорист от Организацията за Освобождение на Палестнина, знаех с точност това, за което си мечтаехме да правим – да убиваме евреи. Знам, че се очаква да формулирам това в политически коректен, умерен тон. Нека просто го кажа отново, без да окачествявам изявлението си: всичко, което искахме да правим, бе да убиваме евреи. Опасявам се обаче, че Западът ще научи за това единствено чрез още по-болезнени преживявания с исляма. Междувременно Западът ще продължава да задава същите стари и изтъркани въпроси и ще продължава да се извинява за собственото си съществуване, докато отчаяно вярва, противно на всяка надежда, че ислямът е миролюбив. Аз отказвам повече да се поддавам на това сляпо и политически коректно вярване, че всичко ще бъде наред и че всички ни очаква ранчото „Невърленд‖.
МАХДИ СЪПОСТАВКА НА МАХДИ С АНТИХРИСТ

Можете да смятате това за чисто съвпадение. След като приключа с представянето на десетките прилики между ислямската система и тази на Антихрист, няма да можете да твърдите, че това е просто съвпадение. Можете да съставите графика и по законите на вероятностите да се опитате да пресметнете действителните шансове за случайно съвпадение. Аз лично предполагам, че вероятността за случайност е едно на трилиони. Бихте ли заложили и петдесет стотинки на подобна вероятност? Ако не, тогава защо си играете на хазарт със собствената си душа? Но това, което би трябвало да уплаши много всеки, е, че тази история за Антихрист не е просто кошмарна приказка, която човек чете от някакви древни свещени текстове, а бързо настъпваща действителност направо пред очите ни.

ХАЛИФАТ

Според ислямската традиция, Махди не се появява само като смътен велик религиозен водач; той ще се върне, за да установи наново длъжността на халифа. Ислямът заповядва на своите последователи: „Ако го видите, отдайте му своята преданост, дори ако трябва да лазите по лед, защото той е вице-регента (халифа) на Аллах, Махди. Защото той ще постеле пътя и ще установи управлението на семейството [или общността] на Мохамед… Всеки вярващ ще бъде задължен да го подкрепя.

ХАДИС

Накратко, хадисите или сунните са записи на думите и делата на „пророка‖ Мохамед. С други думи, Коранът е „така казва Аллах‖, а хадисите са „така казва Мохамед". Изключително важно е да се разбират хадисите, когато се дебатира с мюсюлмански апологети. Винаги, когато немюсюлманин повдига въпроса за ислямския тероризъм, стандартният мюсюлмански апологет почти неминуемо ще каже нещо от рода на: „Покажете ми и един стих в Корана, който учи на насилие?‖ Това е била обичайната техника за отбиване на западняците. Какъвто и стих да се предложи, в последствие той бива обясняван със значението на самоотбрана или като заповеди, които са им били дадени само по конкретен повод. С други думи, всичките заповеди в Корана, които призовават мюсюлманите към джихад, са отживелица и неприложими за днес. Но това си е чиста проба измама. Публичния образ, спомняте ли си? Първата реакция на подобен въпрос трябва винаги да бъде следният въпрос: „Смятате ли, че Мохамед е най-добрият авторитет за тълкуване на Корана?‖ С други думи, дали хадисите са авторитетни за всички мюсюлмани? Това води до „шах и мат‖ в стила на Исус, защото ако един мюсюлманин отрече авторитета на хадисите, значи той отрича авторитета на Мохамед като пророк. Най-често някой глупав мюсюлманин ще каже, че не вярва в много от хадисите (по-конкретно в онези, които вие цитирате в хода на дискусията). Но този спор винаги приключва веднага, щом се даде силният стих от Корана, който гласи:

„О, вярващи, покорявайте се на Аллах и се покорявайте на Пратеника и на удостоените с власт сред вас.

"И спорите ли за нещо, отнесете го към Аллах и към Пратеника, ако вярвате в Аллах и в Сетния ден…" (Коран 4:59).

След това, в съответствие с тази заповед от Аллах, всеки мюсюлманин, който отрича хадисите, отрича не само заповедта на Аллах, но и самия Аллах. Това може да се сравни с това християнин да отрече Новия завет. В действителност повечето глупави мюсюлмани съвсем не отричат хадисите – те ги отричат само пред вас.
Малцина западняци осъзнават, че на мюсюлманите е позволено да скриват истината по този въпрос, когато разговарят с немюсюлмани. Сунната е толкова важна за мюсюлманина, колкото и Новият завет за християнина.

„Сунната е всичко извън Корана, което идва от Пратеника на Аллах. Тя обяснява и дава подробности за законите, намиращи се в Корана."

Няма сериозни учени днес, които биха отрекли близо 200-те заповеди,
 
намиращи се в хадисите, които насърчават напълно джихада чрез меч – включително и непровокираните нападения с единствената цел за засилване на поклонението на Аллах. Никога не забравяйте, че разликата между исляма и християнството може да бъде обобщена с едно изречение – християнството е Голгота, ислямът е кавалерия. Целта на Мохамед, халифа, Махди и всички покорни мюсюлмани, е постигането на една единствена цел – засилване славата само на Аллах като върховен бог чрез джихад; най-напред подкана, след това война, докато не остане нито един, който да не казва:

„Няма Бог освен Аллах и Мохамед е неговият Пратеник". Аллах заповядва на всичките си последователи да се включат в джихад, докато буквално не остане никой на земята, който да не се покланя на Аллах:
„Апостолът на Аллах каза: "Заповядано ми е да се бия с хората, докато кажат: Никой няма правото да му се покланят, освен Аллах‘".

  ХАЛИФ

Исторически погледнато, халифът е висшият политически, военен и административен водач на всички мюсюлмани по целия свят. Опитайте се да разберете това по следния начин: халифът по същество е наместник на Мохамед, както папата е наместник на Христос за католиците по цял свят. Длъжността и управлението на халифа е познато като халифат. Това е единствената форма на управление, която е напълно разрешена и одобрена от ислямското право. Но от 1924 г. насам, след близо четиринадесет века на „божествено царуване‖, длъжността на халифа най-накрая беше премахната. Днес движението сред целия мюсюлмански свят за възстановяване на халифата избухва с вулканична сила. Със заповедта двете седалища на Махди и на халифа да бъдат в едно, Мохамед е казал:

„Ще има халиф през последния период от моята умма… Той ще бъде имам Махди".

С други думи, този последен халиф, където и да бъде установен, ще бъде Махди от Последните времена.

МЮСЮЛМАНСКИЯТ ИСУС

Вторият, най-важен мюсюлманския образ от последните времена, е Иса-Алмасих, мюсюлманският Исус. Ислямските разкази относно Исус коренно се различават от историческия и библейския Исус. Ислямският Исус по никакъв начин не е „спасител‖, нито изкупител. Той е просто поредният пророк сред цялата върволица от пророци, изпратени от Аллах. Специалното звание на Месия, макар и да е запазено в ислямската традиция, всъщност е лишено от каквито и да било истински библейски месиански качества. Според исляма Исус няма да възвърне нацията на Израел на еврейския народ. Нито целта на Исус ще бъде да спаси и избави верните Си последователи от съществуващото преследване от страна на Антихрист. В исляма Исус се връща като радикален мюсюлманин, за да поведе мюсюлманските армии, да сложи край на християнството и да избие евреите. Колкото и иронично и извратено да звучи, именно това фундаменталните мюсюлмани по целия свят вярват и очакват. Дали апокалиптичните християни също поддържат това учение?



И ДВАМАТА ТВЪРДЯТ, ЧЕ СА МЕСИЯТА


Махди е за мюсюлманите това, което е Христос за християните – Той е техният очакван спасител: „Фигура, по-легендарна от тази на Махди, Очакваният Спасител, не е била виждана през историята на човечеството. За окончателното спасение на човечеството той е като Полярната Звезда на надеждата, в която човечеството е вперило взор‖ – пише Аятулах Бакир-Ал-Садр – покойният тъст на скандалния за Ирак Муктада ал-Садр в своята книга „Очакваният Спасител". Професорът в Университета на Вирджиния Абдулазиз Абдулхюсеин Сахедина в своя научен труд „Ислямското месианство" е съгласен:
„Терминът "месианство‘ в ислямския контекст често се използва като превод на важното понятие на една есхатологична фигура, Махди, който като предопределен водач „ще се издигне", за да предприеме една велика социална трансформация с цел да възстанови и подреди всички неща под божествено ръководство. Така ислямският месия въплъщава стремежите на своите последователи за възстановяване на чистотата на Вярата, което ще донесе истинско и непокварено водителство за цялото човечество, създавайки справедлив социален ред и свят, свободен от потисничество, в който ислямското откровение ще бъде норма за всички нации".

Дори и строгият и умерен Шейх Кабани, любимецът на консервативните американци, очаква този Махди като главна месианска фигура на исляма: „Евреите очакват Месията, християните очакват Исус, а мюсюлманите очакват и двамата – Махди и Исус. Всички религии ги описват като мъже, които идват, за да спасят света‖. Това, което мюсюлманите не осъзнават, е, че те очакват Антихрист.

ИСУС предупреди: „Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно, дори и избраните. Ето, предсказах ви" (Матей 24:24-25).


ЮДЕЙСКАТА ПРЕДСТАВА ЗА АНТИХРИСТ

Повечето християни не знаят, че когато става въпрос за дефиницията на Антихрист, юдаизмът е съгласен с тях: „Сатана Армилий, когото неевреите [християните] наричат Антихрист‖. Легендата за Армилий, както е наричан, е представена в Мидраш Отот хамашиа Мидрешеи Геулла и е документирана в Таргумите. Почитаемият средновековен юдейски мъдрец Саадия Гаон записва, че през Последните времена – точно преди епохата на изкуплението – една фигура на Анти-Месия (Антихрист) ще се надигне и впусне в битка срещу юдейския Месия. Юдейският Месия ще убие Армилий и по този начин ще въведе Месианската епоха на изкуплението за еврейския народ и света. Дори сатанинската му връзка е записана от юдейските тълкуватели:

„Този Армилий [Антихрист] ще заблуди целия свят да повярва, че той е Бог и ще царува над целия свят. Той ще дойде с десетима царе и заедно ще воюват срещу Ерусалим". В светлината на това и когато става въпрос за Антихрист, макар и в спор по основните различия в теологията, християните и юдеите трябва да се обединят в борба срещу махдизма, който е определен да „управлява хората чрез сунната на техния Пророк и да установи исляма на земята‖. Те твърдят, че „ислямът ще бъде победоносен над всички останали религии" и само ислямът ще се практикува. Както можем да видим, всички описания на Махди според исляма съответстват с тези на Антихрист, които се виждат в Библията.


И ДВАМАТА ВЪРШАТ ЛЪЖЛИВИ ЧУДЕСА

Библията заявява, че Антихрист ще покаже свръхестествени знамения и ще извърши лъжливи чудеса, за да убеди света, че той действително е очакваният Месия: „И тогава ще се яви беззаконният… този, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса" (II Солунци 2:8-9). Приликите между Махди и Антихрист тук са явни. Ислямската традиция дори потвърждава следното:
„Аллах ще му даде сила над вятъра и дъжда и земята ще се разлисти. Той ще раздава богатство щедро, стадата ще изобилстват, а уммата [империята на исляма] ще бъде огромна и на почит…"  

За Антихрист се казва, че ще произведе всякакви лъжливи чудеса, докато за Махди се казва, че ще има свръхестествена власт над природата. Това е още една явна аналогия, която да добавим към графиката на вероятността. Но не оставяйте още химикалките си – ние едва започваме.

И ДВАМАТА ЦАРУВАТ НАД ДЕСЕТ ДУШИ

След като Антихрист дойде на власт, Библията казва, че той ще владее над десет други царе, които ще му предадат властта си: „Десетте рога, които си видял, са десет царе, които още не са получили царска власт, но за един час получават власт като царе заедно със звяра. Те имат само една цел – да предадат на звяра своята сила и власт‖ (Откровение 17:12-13). През 2002 г. беше написан от Абу Канит ал-Шариф ал-Хасани от „Гайдинг Хелпър Фондейшън‖ (Guiding Helper Foundation) план за повторно установяване на халифата.

Планът беше озаглавен „Планът за завръщането на халифата". Съгласно този план един десетчленен съвет от „Помощник-халифи" ще помага на халифа в неговото управление. Тези помощници или членове на съвета наподобяват министрите в много от съвременните правителства.
През 2007 г. ал-Кайда в Ирак беше ангажирана с опити да установи собствен халифат. Както при плана на Хасани за халифат, така и ал-Кайда назначава десет министри, за които се казва, че ще управляват под ръководството на идващия халиф в Ирак. „Една сунитска въстаническа коалиция в Ирак обяви в понеделник назначаването на министър на образованието на така наречения 10-членен „ислямски кабинет" на групата, съставен през април като предизвикателство към Иракското правителство." И така, отново се изправяме пред поредната поразителна прилика между библейското пророчество и ислямската традиция.

Макар за халифа на мюсюлманите да се казва, че ще управлява над съвет или над кабинет от десет души, за Антихрист ясно се казва, че ще управлява над десет „царе" или владетели, които му предават властта си. Аналогиите продължават да се разкриват. Сетихте ли си да добавите тази към своята графика на „растящата вероятност"?

И ДВАМАТА СА ИЗТОЧНИК НА СМЪРТ И ВОЙНА

В Данaил 11:37-38 откриваме, едно почти съвършено обобщение на исляма. Там четем за опитите на империята на Антихрист да установи своя закон, почитането на войнствен бог, незачитането правата на жените и насърчаването на ислямския зекят (задължителелна милостиня за джихада със злато и сребро), всичко това в един сбит пасаж. Този изумителен откъс сам по себе си би трябвало да е достатъчен, за да убеди и най-закоравелия скептик, че Библията е пророкувала идването на исляма. Като един, който е предан на този войнствен бог, Антихрист, подобно на баща си дявола, е представен като причинител на смърт и разрушение. В Библията Сатана е описан като един, който притежава „властта на смъртта, тоест дявола"
(Евреи 2:14).
И все пак, в Корана откриваме, че едно от имената на Аллах е ал-Мумит. Това се счита за едно измежду 99-те красиви имена на Аллах. То означава буквално „този, който притежава властта на смъртта, причинител на смърт, убиецът, този, който отнема живота или този, който унищожава живота". Това название на Аллах почти съвпада с името, дадено на Сатана в книгата Откровение:

„Те (демоните) имаха над себе си за цар ангела на бездната, който на еврейски се нарича Авадон (унищожителят), а на гръцки името му е Аполион"(Откровение 9:11).

Какво общо още имат сатана и Аллах? Почти всеки път, когато Библията говори за Антихрист, описанието идеално съответства на духа на исляма. Продължете да четете и ще видите.

И ДВАМАТА ОБЯВЯВАТ СЕДЕМГОДИШЕН ДОГОВОР ЗА МИР

В исляма може да се открие дори седемгодишният договор за „мир", за който говори Данаил. Съвпадение ли е това? Едва ли! След като се издигне на власт и като прелюдия към нашествието си в Израел, се казва, че Антихрист ще потвърди мирен договор с Израел за седем години: „Той ще потвърди завет с мнозина за една ""седмѝца‘" (Данаил 9:27).

В контекста си този стих ни показва, че Антихрист ще „потвърди", а не „установи"мирен договор, както обичайно се смята. Той може да потвърди мирен договор като Осло или Саудитския план и да ги поднови. Това е съществувало по-рано споразумение, което ще бъде възстановено отново с Израел за период от седем години. Обаче Библията разкрива също, че само след три години и половина Антихрист ще наруши този седемгодишен завет. Както вече видяхме, Сатана – чрез ислямските пророчества – е подготвил мюсюлманите по света да приемат Антихрист като техния Месия – Махди. Една ислямска традиция свързва възкачването на Махди с момента на едно финално споразумение за мир между арабите и римляните („римляните"" тук трябва да се разбират със значение на християните или по-общо, западняците).

Въпреки че това мирно споразумение е сключено с „римляните"", казва се, че то ще бъде постигнато чрез посредничеството на един евреин от свещеническото потекло на Аарон. Мирното споразумение ще бъде сключено за период от седем години: „Расулаллах [Мохамед] каза:

""Ще има четири мирни споразумения между вас и римляните [християните]. Четвъртото споразумение ще стане с посредничеството на един човек, който ще бъде от потомците на Хазрат Харун [Почитаемия Аарон – брата на Моисей] и ще бъде прието за седем години‘". Друга хадиса говори за „царуването" на Махди по следния начин: „Той ще раздели имота и ще управлява народа чрез сунната на техния Пророк и ще установи исляма по земята. Той ще остане седем години, след което ще умре и мюсюлманите ще се молят над него".

„Махди ще изпълни земята с равенство и справедливост, тъй като е била изпълнена с потисничество и тирания, и ще управлява седем години." И така, седемгодишното управление на Махди е предшествано от седемгодишен мирен договор, за който се казва, че ще бъде сключен с един потомък на брата на Моисей, свещеника Аарон. Такъв потомък би бил Коен или свещеник. Само на свещениците е позволено сред евреите да извършват свещеническите задължения в храма. Това е важно, понеже договорът, който Антихрист ще предприеме с Израел, най-вероятно ще включва споразумение, с което се позволява на евреите да построят отново храма си. Въпросът, който западните християни постоянно задават, е, как евреите ще построят отново храма, ако мюсюлманите заемат Храмовия хълм? Отговорът е, че ислямското пророчество предвижда това, но едва когато се появи Махди.

И ДВАМАТА РЪКОВОДЯТ ТУРСКО-ИРАНСКО НАШЕСТВИЕ

Кой въвежда Апокалипсиса – християните или мюсюлманите? Библията описва, че в Последните дни Израел ще се бие с една коалиция от различни народности, ръководена от Турция и Иран. В Захария 9:13 Господ заявява:
„Ще възбудя децата ти, Сионе, против твоите деца, Яване‖. В този откъс се вижда, че Израел воюва срещу Йония или Яван. В няколко Библии тази дума се превежда като „Гърция"".

Но Йония/Яван е била просто провинция, разположена на западното крайбрежие на днешна Турция. Това е много важно, защото очевидният контекст на тази битка е завръщането на Христос: „Тогава Господ ще се яви над тях‖ и ще се бие заради тях. Следователно, в Последните времена, в момента, когато Исус се завърне, евреите (Сион) ще бъдат ангажирани с война с Турция (Яван). В Езекил 38 научаваме, че освен Турция, Иран също ще бъде ключов играч в нападението срещу Израел в Последните времена: „Персия… ще бъде с тях, с щитове и шлемове…‖ Персия е просто древното име на сегашен Иран. Вече виждаме, че в наши дни Иран вече заплашва Израел. Удивителното е, че ислямската традиция също съдържа пророчества, които обрисуват съвсем точно тези врагове да воюват срещу Израел през Последните времена. Разликата, както обикновено, е, че в ислямския разказ турците и иранците са представени като праведни и водени от Махди, докато евреите, както обикновено, са представени като нечестиви. Едно ислямско пророчество говори за армия от мюсюлмани, носещи черни знамена с кредото на исляма, изписано през тях: ―Няма друг бог освен Аллах, Мохамед е пратеника на Аллах.‖ Черното знаме винаги е било знамето на джихад. В това предание мюсюлманите тръгват на поход от Иран и се отправят към Израел, за да превземат Ерусалим за своя Махди. След като мюсюлманите завземат Ерусалим, се казва, че Махди ще използва Храмовия хълм за свое седалище на властта, от което ще управлява цялата земя.

Когато Мохамед се върнал от осемгодишното си изгнание от родния си град Мека, той имал със себе си армия от 10 000 мюсюлмани, които носели черните знамена на джихад. Върху тях била написана думата „наказание"". Подобно и Махди, когато нахлуе в Израел, ще бъде придружен от огромна армия, носеща черните знамена на джихад, които днес се виждат по всички видео материали за ислямския джихад и се развяват на всички мюсюлмански митинги по целия свят. Но важната страна на традицията на черните знамена е, че двете нации, конкретизирани като придружаващи Махди, са Турция и Иран. Абдул Рахман ал-Уахаби в „Деня на гнева"" пише: „Последната битка ще се поведе от мюсюлманските правоверни, идващи на гърба на коне… носещи черни знамена. Те ще застанат на източната страна на река Йордан и ще повдигнат война, невиждана дотогава на земята. Истинският Месия, който е ислямският Махди, ще срази Европа, ще поведе своята армия от селджукци [турци]. Той ще владее над света от Ерусалим, защото Мека ще е била разрушена"". Селджукската империя се е състояла от турци и е предшествала Османската империя. Тя обхващала района на Турция, Северен Иран, Сирия, Ирак, Южен Кавказ и Азербайджан. Много ислямски учени смятат, че Махди ще води армия от турци и ще владее над Израел. Разяснявайки традицията на черните знамена, така нареченият „умерен"" Шейх Кабани, любимецът на консервативните американци, заявява, че войските ще дойдат от областта на Иран: „Хадисите сочат, че черните знамена, идващи от областта на Хорасан [Иран], ще означават, [че] появяването на Махди е близо. Хорасан се намира в днешен Иран и някои учени твърдят, че тази хадиса означава, че черните знамена се появяват от Централна Азия, т.е. в посоката на Хорасан (Иран), след което появата на Махди предстои непосредствено"". Забелязвате ли как „съвпаденията‖ продължават да се трупат? Но при Бога няма съвпадения, няма случайности и за щастие, няма изненади! Макар Библията да е пророкувала преди хиляди години, че Антихрист ще поведе армия от турци и иранци, ислямската традиция пък заявява, че техният Месиански Махди ще поведе армия от турци и иранци срещу Израел. Пророчеството предсказва разрушаването на Мека. Това би ни дало да прозрем в мисленето на родоначалника на исляма, дявола. Сатана знае, че Арабия ще бъде унищожена, и по-конкретно Мека. Аз ще разгледам това бъдещо пророкувано събитие в по-късните глави. Но за сега е необходимо да запомним, че не бива да се подценява познанието на Сатана за Библията. Библията заявява, че в Последните дни Сатана ще знае, че времето му е кратко (Откровение 12:12). Откъде той знае това? Какъв източник използва, за да открие тази информация? Отново, сатана знае и разбира библейското пророчество по-добре и от нас. Никога не подценявайте врага си, особено когато се подвизава наоколо от хиляди години.





продължава ...



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yosavede
Категория: Други
Прочетен: 48044
Постинги: 26
Коментари: 11
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930