Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2014 17:09 - Преглед на исляма 13( продължение)
Автор: yosavede Категория: Други   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.10.2014 17:14


 продължение ...

РАЗКРИВАНЕ НА БЕЛЕГА НА ЗВЯРА


ПЪРВО ИЗПИТВАЙТЕ ДУХОВЕТЕ

И така, каква е опасността от приемането на белега? Какъв е проблемът, ако приемете Аллах и Мохамед в сърцето си? Е, проблемът е вечното осъждение. Изборът е ваш. Ако сте мюсюлманин, това е вашият шанс да дойдете при Христос и да бъдете спасени преди това маркиране с белега да се осъществи. Дали разпространявам страх? Със сигурност да. По същия начин, по който плаша децата си тийнейджъри, когато им казвам, че безразборният секс може да стане причина да се заразят със СПИН. Моногамният брак може да ги спаси от много адски мъки. Ислямът предлага смъртоносна чаша, пълна с богохулство. Мюсюлманите твърдят, че вярата в Бога изисква от нас да изговорим формулата:

„Няма друг Бог освен Аллах и Мохамед е Неговият пратеник."" Най-напред, изразът има един основен проблем – думата „Аллах""
 Идеята, че Аллах просто означава „бог"", е абсолютна лъжа, която е лесно да се обори. Аллах никога не може просто да означава „бог"", дори и думата да е произлязла от широко разпространената й употреба в арабския език. Аллах е името на божество, точно както Йехова е име на друго, различно божество.
Арабската дума за Бог е „Ал-Илах"" (Богът) или „Ал-Раб""(Господ). Фактът, че Аллах е име, може да се види при разглеждането на най-често срещания израз, използван от мюсюлманите: „Бисмиллах"" или „БисмАллах"", което означава „В името на Аллах"". В много английски варианти на Корана, той се намира в началото на всяка глава неправилно преведен като „В името на Бога."" За да проверите моето твърдение, че Аллах никога не може да означава Бог, следващия път, когато попаднете на мюсюлманин, го попитайте какво трябва да направите, за да се обърнете във вярата на исляма. Той ще се въодушеви, разбира се, след което бързо ще ви отговори: „Просто кажете символа на вярата:
няма друг Бог освен Аллах и Мохамед е Неговият пратеник.""
Тогава го попитайте какво означава „Аллах"". Той с радост ще каже: „Бог.""

Попитайте го: „Ако Аллах просто означава Бог, защо тогава се настоява да заявявам, че ""Няма друг Бог освен Аллах‘? Защо не мога да кажа просто: ""Няма друг Бог освен Бог‘? Защо трябва да изричам този символ на вярата на арабски?""Кажете му, че настоявате да кажете само израза: „Няма друг Бог освен Бог."" Той ще настои, че това не е приемливо за обръщане във вярата на исляма. Попитайте го: „Защо? В крайна сметка, Аллах не означава ли просто „Бог""? Нали така каза?""

Шах и мат – в стила на Исус. Християните нямат проблем, когато някой казва на зъл човек: „неговият Бог е дяволът"" или:
„Богът на Дейвид Кореш трябва да е дяволът.""Нека посмее човек от запада да каже на някой „умерен"" мюсюлманин, че Аллах на Осама Бин Ладен е дяволът. Опитайте, но преди да го направите, се уверете, че кракът ви е стъпил на педала на газта. Ако Бог Аллах и Бог Йехова са един и същи, защо е цялото това разпространение на джихад и войните срещу християнските нации, принуждавайки със сила хората да избират символа на вярата или острието на ножа? Аллах е името на един самозванец.

Недейте да пиете от неговата чаша, а пийте от чашата на Христос. Уверете се, че името ви е записано в Книгата на Живота.


БЕЛЕГЪТ

Гръцката дума харагма, използвана за „белег"" означава „щемпел, отпечатан белег"" (Речника на Стронг 5480). Следователно последователят на Антихрист ще има печат върху някакъв материал като знак, който да бъде поставен на челото или ръката. По времето на Йоан употребата на „харагма"" е била запазена за робите в така наречния „знак за робство"" (Речника на Стронг 5482). И така, това е знак, който обявява робство и притежаване от господаря
и последователите го използват, за да покажат предаността си към този господар.
Това би подхождало на исляма, тъй като съгласно ислямското богословие мюсюлманите са „роби на Аллах"". Ислямът е религия на подчинението. Тези последователи имат избор да поставят този знак за робство или на челото, или на ръката си. Западните анализатори смятат, че белегът се поставя на ръката. Това не е задължително единственото място. Това ни е известно от гръцката дума дексиос, която би могла да бъде преведена също и като „дясна страна"", „дясна ръка"" или „дясно рамо"". За да стане мюсюлманин (което буквално означава подчинен), човек трябва да изповяда изявлението на шахадата, за да покаже предаността и робството си към Аллах и Мохамед. Това подчинение винаги е съчетано с
посвещение да се бие със света:

„Мъже, знаете ли с какъв обет се обвързвате, заклевайки се в преданост към този мъж? ""Да. Заклевайки се в преданост към него, ние даваме обещание, че ще водим война срещу цялото човечество‘"" (Исхак:204). „Ние твърдо вярваме в Него. Имаме Пророк, чрез когото ще завоюваме всички хора"" (Исхак:471).

„С вярата аз не се страхувам от армията на съдбата. Той ни даде да пием кръвта на най-добрите им мъже, когато поведохме армията си срещу тях. Ние сме велика армия с лют дъх. И нападаме постоянно, навсякъде, където врагът ни се намери"" (Исхак:574).
Този манталитет може да се забележи в много от
отличителните знаци по ръцете и лентите за глава, които те носят. Тези предмети съдържат ислямски девизи, символи на вярата, думи и символи, които изпълняват заповедите на Писанието. Често на носените на челото ленти се чете: „Няма друг бог освен Аллах, Мохамед е неговият пратеник"". Друг предпочитан знак е ислямският полумесец, включен в „Ислямската Организация"". Всички те отговарят на богохулното естество на Белега на Звяра.

ИСЛЯМЪТ СЛАГА СЪС СИЛА ЗНАКА НА ЧЕЛАТА

Удивително и напълно в тон с предсказаното преди толкова много време от Библията относно звяра и неговия белег, знакът всъщност е ислямска заповед от самия пророк: „Аллах
ще спаси човек от моята нация над цялото творение в Съдния Ден. Пред него ще се положат 99 описа за неговите грехове. Всеки опис ще бъде дълъг докъдето поглед стига. Тогава го попитат: ""Отричаш ли се от някой от тези?‘ Той казва: ""Не, о, Господи.‘" Тогава го питат: ""Имаш ли някакво извинение?‘ Той отговаря: ""Не, Господи.‘" Тогава му казват: ""Ти имаш само едно добро дело и за теб няма да има осъждане днес."‘ Донася се знак. През средата е украсен с думите: ""Няма друг Бог освен Аллах и Мохамед е Неговият пратеник."‘ Тогава го карат да донесе делата си. Той пита: ""О, Господи, какъв е този знак, който е с тези описи?‘" Казват му: ""Няма да получиш осъждение."‘ Делата се слагат в едната ръка, а знакът – в другата. Тогава описите ще полетят и знакът ще натежи повече от тях."" (Тирмизи 2639).
За да обобщим, „Името на Звяра"" заедно с разновидностите на името на Аллах, се носи като знак за подчинение на дясната ръка или челото. Ислямът е подчинение и преданост към един чужд бог, шахадата е богохулна, знакът, носен от мюсюлманите на челото – всички тези неща отговарят на библейските изисквания за Белега на Звяра. И просто в случай, че все още се съмнявате, дори онази част от Библията, която предрича, че звярът ще бележи челата, се среща в Корана и хадисите: Дабат Ал-Ард (буквално Звярът, излизащ от Земята) е ислямски вариант на разказа за „Звярът, който излизаше от Земята‖ в Откровение 13:11. Но за разлика от Библията, в която този звяр е лош, Коранът му приписва свещена мисия да съживи исляма и да сложи белег на челата на всички истински мюсюлмански вярващи. Според ислямската традиция Звярът се появява през Последните дни: „И когато се сбъдне за тях словото, ще им извадим Ние от земята едно животно да им проговори, че хората не са се убедили в Нашите знамения"" (Коран 27:82) „Пророкът на исляма е заявил: ""Първото от знаменията, които ще дойдат, е изгряването на слънцето от мястото на залязването му и появата на Звяра при хората. Което и от тези двете да се случи преди другото, другото е веднага след него.‘"Защо мюсюлманите бележат челата си със знаци за подчинение пред Аллах? Това идва от тяхното вярване, че часът е близо: „Задачата на Звяра ще бъде да разграничи вярващите от невярващите, с жезъла на Пророк Моисей той [звярът] ще начертае линия на челото на всеки [мюсюлмански] вярващ, от което лицето му ще светне и засияе, а с пръстена на Соломон ще запечата носа на всеки невярващ, от което цялото му лице ще почернее. По този начин ще има пълно разграничаване между мюсюлманина и немюсюлманина, така че ако много хора седнат на една маса за вечеря, мюсюлманинът и немюсюлманинът ще се различават."" Можете ли да си представите изумлението ми, когато изучавах Библията? Бяха ме учили, че Звярът щял да дойде „от Земята"" и да бележи челата на всички истински мюсюлмани. Виждате ли как Сатана е обърнал за мюсюлманите всичко с главата надолу? Като мюсюлманин, аз исках Белега на Звяра! Нищо чудно, че според ислямската традиция този Звяр излиза от Мека:

„Звярът ще излезе от Ал-Масджит Ал-Харам в Мека.""„Пророкът ме заведе на едно място в пустинята, близо до Мека. Това беше сухо място, заобиколено от пясък. Пророкът каза: ""Звярът ще излезе от това място.‘ Това беше съвсем малка площ."" ""Както религията на Звяра от Последните дни е възникнала от Мека, при исляма Звярът също идва от Мека. Удивително е, че в Библията ангелът взема Йоан и го отвежда в пустинята, за да види „жената"" или „блудницата"", яздеща на звяр, който най-вероятно идва от Арабската пустиня. Мека е „най-свещеното"" и най-централно местоположение на целия ислямски свят. Онова, което според нас е зло, за тях е свято. Според ислямската традиция:
„Звярът е някаква форма на ултра-конгломерат от множество различни животни.""

КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ КЪМ ЗВЯРА

В ранните дни на кариерата на Мохамед той често искал от онези, които изразявали желание да го следват, да дадат обет за преданост или подчинение към него. Този обет е известен като байа. Той е външен израз на клетва или обет, обещаващи вярност – дори пълно подчинение – към владетеля. След смъртта на Мохамед тази практика на даване на обет била продължена по времето на Халифата. Мюсюлманите давали клетва за вярност към Халифата, а по същия начин халифът давал клетва за вярност към Аллах да управлява строго според ислямския закон. Много от съвременните ислямистки книги и статии, които говорят за възстановяването на Халифата, представят даването на байа (обет за преданост) като доста често срещана тема. Подобно на развълнувани деца в очакване и планиране на Рождествената утрин, мнозина ревностни ислямисти очакват с нетърпение деня, когато от всички граждани на Дар-ал-Ислям (регионите и земите под властта на Халифата) ще бъде поискано да дадат байа или обет за вярност към Халифа. Съгласно ислямската традиция онези, които не дадат тази клетва, ще умрат със смъртта на идолопоклонник: „Онзи, който оттегли ръката си от покорството пред Владетеля (Емира), няма да намери доводи в своя защита, когато застане пред Аллах в Съдния Ден, и онзи, който умре без да се е обвързал с обет за вярност (байа) към Емира, ще умре със смъртта на човек, принадлежащ към дните на Джахилия (предислямско невежество и идолопоклонство)."" Подобно и при Антихрист, всеки, който откаже да се закълне във вярност, ще бъде убит. Доказателствата за малтретирането на християните и евреите в ислямската система са огромни, но те, естествено, само ще нарастват с приближаването на деня. Точно за това предупреждава Библията, когато заявява, че всеки, който не приеме Белега на Звяра, ще бъде убит.

РАЗКРИВАНЕ НА ОБРАЗА НА ЗВЯРА

Вероятно повлияни от лазерните светлинни шоута и Стар Трек, много анализатори на пророчеството се опитват да приемат буквално откъса в Откровение 13:15. Така мнозина очакват Антихрист да създаде буквална подвижна статуя, която ще говори и на която всички ще бъдат задължени със заповед да се поклонят: „И му бе позволено да вложи дихание в образа на звяра, така че образът на звяра да проговори; също и да направи да бъдат избити онези, които не се покланят на образа на звяра"". Но всеки път, когато човек превежда пасаж, който е предвиден да бъде алегоричен, или алегоричен пасаж, който е предвиден да се превежда буквално, той попада в един обичаен капан. Пророчествата, свързани със завръщането на Израел в земята му винаги са били предвидени да бъдат възприемани буквално, но въпреки това десетилетия наред Църквата е приемала алегорично тези пасажи и ги е тълкувала като отнасящи се за самата нея. Седемте хълма в Откровение 17 са друг голям пример за символика, която е била неправилно тълкувана буквално. Представете си що за тълкувание получаваме, ако буквално приемем: „змеят се разяри на жената"". Библията би се превърнала в детска приказка. Как   може някой    да приеме буквално:

„и видях един звяр да излиза от морето""? Ами: „една от главите на звяра беше имала смъртоносна рана, но смъртоносната рана беше оздравяла""?

Мнозина тълкуват този пасаж в смисъл, че Антихрист ще умре от смъртоносна рана в главата, след което отново ще се съживи. Но ако този сценарий е верен, то това би означавало, че Сатана би дарявал живот; тази идея е абсурдна. Разглеждайки тези абсурди, можем да видим необходимостта от това да се разровим по-дълбоко в алегоричното значение на дадени пасажи. Как би трябвало да разбираме следния пасаж: „И му бе позволено да вложи дихание в образа на звяра, така че образът на звяра да проговори; също и да направи да бъдат избити онези, които не се покланят на образа на звяра""? Очевидното тълкувание е, че по-раншното царство на звяра, което е било ранено, отново ще се съживи. Това е просто възраждане на едно ранено
царство – не на отделен човек. Когато изследваме Писанието, най-напред трябва да се посветим на известно по-задълбочено проучване и след това да позволим на Библията сама да разтълкува себе си. Идеята за съживяването и създаването на някакъв образ на Звяра е нещо, за което Писанията ни предоставят достатъчно информация, за да го разберем правилно. Ако потърсим из цялата Библия различните случаи на употреба на думата „образ"", ще получим значително прозрение за естеството на това, за което в действителност говори този пасаж.
Съществуват няколко аспекта на значението на този „образ"":


1. ОБРАЗЪТ КАТО ПРЕДМЕТ ОТ ХРАМА Библията описва един „образ"" като религиозен или национален символ, установен в храма: „Защото израилтяните ще останат за дълго време без цар и началник, без жертвеник и идолски стълб, без ефод и домашни богове (образ – англ. Библия, бел.пр.)"" (Осия 3:4). Когато Израел беше унищожен като царство, той изгуби всичко. Изгуби централизираната си религиозна институция с разрушаването на храма (жертвеник, ефод), изгуби също така и националните си символи – ковчега на завета, менората и останалите предмети от храма. Ислямът също има храм на Аллах (Ка‘ба или Кааба) заедно с храмови предмети (Черния камък), както по-късно ще разгледаме подробно. Предметите на храма на Йехова в Ерусалим са били сянка на по-великите неща, които предстояло да дойдат – Месията, докато предметите в храма на Аллах (Черният камък) приличат на сянка на идването на Сатана – Антихрист.

2. ОБРАЗЪТ КАТО НАЦИОНАЛНА ЕМБЛЕМА Пример за това би бил образът на Кесаря, отпечатан върху монетите, който представлявал Римската империя. Белегът на Звяра би могъл да бъде емблема или символ на Империята на Звяра, който носи със себе си елемент на богохулно верую. Официалният образ или емблема на едно царство му придава чувство за национална самоопределеност: „Като казваше на живеещите по земята да направят образ на звяра, който беше ранен от меча и оздравя (Откр. 13:14). Този „образ на Звяра (империята) би се състоял от копие на древното чудовище – безмилостната Ислямска империя, която е паднала. Това е главното значение на този стих. Обаче това не е единственото обяснение за всеки стих, съдържащ думата „образ"". Да се направи или носи образ, флаг или емблема на нещо, е сродно с това да се показва подкрепа и преданост към онова, което образът или емблемата представляват. Тоест, последователите на Звяра ще заявят своята подкрепа и подчинение към Империята на Звяра и всичко, което тя символизира. Последователите ще прегърнат нейната цел, нейната идеология или доктрини и нейните стремежи. Тези емблеми, които преди са умрели заедно със старото царство, са съживени отново, както виждаме при исляма. Образът би могъл да бъде белег на Сатана, който отличава последователите му. По този начин Антихрист ще бележи своите последователи с богохулен символ на вярата.
продължава...



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yosavede
Категория: Други
Прочетен: 48064
Постинги: 26
Коментари: 11
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930