Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2014 23:05 - Преглед на исляма 17 ( продължение)
Автор: yosavede Категория: Други   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.10.2014 23:08


продължение ...

ВИНОТО ОТ  КНИГАТА НА ПРОРОК  ЙОИЛ 3 гл

Удивително е, че в Йоил 3 Библията говори и за това вино, и за блудницата, като включващи причината за Божието осъждение над народите:

„Защото, ето, в онези дни и в онова време, когато върна Юдовите и ерусалимските пленници, ще събера всички народи и ще ги преведа в Йосафатовата долина, и там ще се съдя с тях поради народа Си и наследството Си Израел, когото разпръснаха между народите. Те си разделиха земята Ми и хвърлиха жребий за народа Ми; даваха момче за блудница и продаваха момиче, за да пият вино"" (Йоил 3:1-3).

Тъжно е, че повечето наричащи себе си християни не знаят, че разделянето на Израел и отношението към евреите е главната основа, на която Исус ще съди народите. И все пак, мнозина ще носят позора на непознаването на едни от най-важните стихове в Писанието. Едновременно възхитително и плашещо е да видим толкова познати елементи от съвременната близкоизточна политика описана от това древно пророчество за Последните времена. Сред различните престъпления, които народите извършват срещу Бога и Неговите хора, те са виновни, че „си разделиха земята Ми (на Бога)."" Точно това наблюдаваме днес, когато Израел е подлаган на непрекъснат натиск да „изрежат""Юдея – самото сърце на Израел, за да се създаде Палестинска държава и в
крайна сметка в опит да се унищожи Израел. В характерната еврейска проза виждаме цената, платена за това продаване на Израел, когото Бог нарича „народа Ми"":

„И хвърлиха жребий за народа Ми; даваха момче за блудница и продаваха момиче, за да пият вино"" (Йоил 3:3).
Виждаме, че народите ще разпродават Израел, за да глезят Блудницата и да се сдобият с нейното вино. Времевият контекст на този пасаж са Последните времена: „в онова време, когато върна Юдовите и ерусалимските пленници"" (Йоил 3:1).
Аз ви казвам , че Блудницата използва исляма и петрола като свое „вино"", чрез които съблазнява народите по света да извършват духовно блудство с нея и да правят компромис с Израел. Естествено, това вероятно е съвсем нова парадигма за много западни изследователи на Библията, но на изток новообърналите се от исляма я схващат – и то бързо. Това вино не може да бъде маловажен въпрос:

„Защото всички народи пиха от виното на нейното разпалено блудстване"" (Откровение 18:3).
Вавилон е осъден поради нейното „разпалено"" влияние, което е използвало петрола, за да обърне много народи срещу Израел. Под „разпалено"" текстът има предвид безразсъдна омраза, която изпълва сърцата на онези, които съучастват в нейните
идолопоклоннически учения.
Както духът на исляма днес кара хората да се разпалват от омраза и ярост, така виждаме и че религията на Блудницата има същия резултат. В Новия Завет, когато човек стане последовател на Исус, той се изпълва със Святия Дух и принася съответния плод в живота си – любов, радост, търпение, благост, мир и т.н. Ислямът поражда обратното. Освен духовната страна на влиянието на Блудницата (исляма), виждаме също така и финансово измерение – петролът се използва като средство, за да се оказва натиск и дори да се изнудват народите. Днес живеем в свят, който е пристрастен към петрола. За в бъдеще ще станем свидетели на истинските „разпалващи"" последствия от въздействието на Блудницата, когато нейното „вино"" бъде държано като примамка на клечка за нейните пристрастени към петрола клиенти.

Съвсем наскоро ОПЕК обявиха, че са решили да не увеличават производството на петрол в Саудитска Арабия. Целта на това очевидно е да се нанесат щети на Съединените Щати. През 1970-те видяхме последствията от ембаргото на ОПЕК, когато Саудитска Арабия първа се събуди за своята власт. Трябва ли да се изненадваме, че веднага след сформирането на ОПЕК, следващата организация, която се създаде, беше ОАПЕК (Организацията на арабските страни износителки на петрол), чиято цел беше да оказва натиск върху Запада, по-конкретно върху неговата подкрепа за Израел? В идните
години ще станем свидетели колко отчаяни могат да станат пристрастените, когато Саудитска Арабия отново употреби „виното"" си, за да повлия върху политиката на чуждите държави. В обобщение, човек би трябвало да се запита, коя арабска, ислямска, пустинна нация днес – както идеологически, така и финансово – подкрепя износа на фундаменталния ислям (религията на Антихрист) по света? Коя арабска нация е най-вероятно да използва влиянието си с петрола, за да влияе върху политиката на други държави? Нетният износ и продукция на петрол на коя нация са над три пъти по-високи от тези на която и да е друга арабска страна-членка на ОПЕК? Спомнете си, Библията казва, че: „…земните търговци се обогатиха от безмерния й разкош"" (Откровение 18:3). Земните търговци са забогатели благодарение на изобилието на деликатеса, който тя предлага
: „О, ти, който живееш край много води, който изобилстваш със съкровища, краят ти дойде"" (Еремия 51:13).

БУКВАЛНО ПЕТРОЛ – ИСАЯ 34

Мнозина все пак могат да спорят, че Откровение 17 е просто една алегория за нещо духовно. Когато обаче започнем да изучаваме Исая 34, вече няма да имаме никакви съмнения. На почти същия език, както този, на който вече четохме относно Тайнствения Вавилон в Откровение 17 и 18, четем:
„Защото е ден на възмездие от Господа, година на въздаяния за Сионова отплата. Потоците на Едом ще се превърнат в смола и пръстта му – в сяра, и земята му ще стане пламтяща смола. Няма да угасне нито нощем, нито денем; димът й ще се издига непрестанно"" (Исая 34:8-10).
Невероятно е, но почти три хилядолетия преди откриването на петролното гориво, Исая предсказва изгарянето на същото нещо, което е било използвано във Вавилон, за да изгради име за бунтовните – смолата. Смолата е битум (вид асфалт-бел.пр.) и катран, което технически погледнато представлява просто нерафиниран петрол. Запитвали ли сте се някога защо Бог нарича Антихрист „Нимрод"" в Михей 5? Неговите корени произлизат от Вавилон.

Забележете, че земята няма да бъде „като"" пламтяща смола, а действително ще стане пламтяща смола – тук не става въпрос за сравнение. Това пророчество може да се изпълни единствено в земя, богата на петрол. Думата за „потоци"" (начал) не се отнася за водни потоци, а за „течение"", „долина на порои"", „пустинен поток/долина"", „мина"" или „тунели"", като по този начин не е нужно да се разбира строго като потоци от вода. Ясно е, че водата никога не може да гори като смола, така както заявява този стих. Обрисуваната картина представлява буквално земя, която се превръща в река от пламтящи извори (тунели) от петрол. Това се потвърждава също и в Откровение 18 по отношение на блудническия град:
„И земните царе, които са блудствали и живели разкошно с нея, ще заплачат и заридаят за нея, когато видят дима от изгарянето й""(Откр. 18:9).
„И викаха, като гледаха дима от неговото изгаряне: Кой град приличаше на великия град?"" (Откр. 18:18).
Спомняте ли си петролните полета по време на Войната в Залива, когато Саддам Хюсеин запали всички петролни кладенци? Дори през деня небето беше черно от дима. Точно така пророк Исая описва съда от Последното време над Вавилон. В Откровение четем, че Бог ще й отплати „двойно според делата й; с чашата, с която е черпила, почерпете я двойно. Колкото е прославила себе си и е живяла разкошно, толкова мъки и печал й дайте"" (Откровение 18:4-7).
Тази чаша на Тайнствения Вавилон е същата като в Еремия 51: „Господ… ще му отдаде отплата. В ръката Господна Вавилон е бил златна чаша, която опиваше целия свят; от виното му пиеха народите, затова те обезумяха‖ (Еремия 51:6-7).
Когато Бог извършва съд, Той връчва тази чаша на Блудницата и я кара да пие от същата чаша, с която преди е утвърждавала влиянието си, от изобилието на своето
петролно богатство, тя ще бъде наситена с двойно наказание от самия продукт, който е използвала, за да утвърди себе си и своята сила чрез собственото си изгаряне с него. Макар да е спонсорирала износа на този погубител Абадон (на гръцки Аполион-бел.пр.), наричан от Запада „радикален ислям"", и терористите, които преобърнаха света наопаки, така в крайна сметка радикалните ислямисти ще нападнат Саудитска Арабия и ще й въздадат нещо двойно по-лошо от всичко, което е виждала всяка друга нация. Тя ще бъде изгорена – в един час тя ще падне.
Затова земните царе ще плачат и ридаят заради своя петрол, но той ще избухне в пламъци. Всичко това е заявеното от Библията: „въздаянието на Господа и годината на отплатата за [легалния] спор за Сион."" Това не може да бъде древният Вавилон. Сам Бог ще извърши най-накрая съд заради Израел и то с голяма разруха. Същото въздаяние се намира и в Еремия 51:11:
„въздаянието за храма Му"". Отново, този съд срещу „Едом"" се простира от Теман до Дедан: „Така казва Господ Бог: Понеже Едом се отнесе отмъстително към Юдовия дом и престъпи тежко, като си отмъсти против тях, затова така казва Господ Бог: Ще простра ръката Си върху Едом, ще изтребя и човек, и животно и ще го запустя до Теман, и ще паднат от меч до Дедан"" (Езекил 25:12-13). Теман е име на място и означава „дясна страна‖, тоест „южна"". Едомците са били клан, произлязъл от Исав (Битие 36:11, Битие 36:15; 1 Летописи 1:36). Теман е бил град, свързван с едомците (Еремия 49:7, Еремия
49:20; Езекил 25:13; Амос 1:12; Авдий 1:9; Авакум 3:3).

Теман често е бил отъждествяван с Тавилан, на 80 км южно от Червено море, точно на изток от Петра, въпреки че археологическите доказателства не потвърждават мястото като главен град на южен Едом. Други смятат, че Теман обозначава южен Едом в най-общи линии. Според други пък връзката с Дедан (Еремия 49:7; Езекил 25:13) навежда на мисълта за Тема на Арабския полуостров. Тъй като Библията решава да отъждестви Теман с Дедан, трябва да приемем, че Теман е в южната част на централна Арабия в Йемен. Дедан е добре определен и е бил древен град в централна Саудитска Арабия, който сега е известен като Ал-Ула. Господ е представил географското местоположение на Тайнствения Вавилон съвсем ясно за всеки, който би се поинтересувал от него.

РАЗМЕРА НА РАЗРУШЕНИЕТО НА АРАБИЯ

Това разрушаване на Арабия е пълно и отговаря на описанието, дадено от няколко пророка, чиито пророчества са свързани с Исая 34:
„Затова в един ден ще дойдат напастите й мор, печал и глад и тя ще изгори в огън; защото могъщ е Господ Бог, Който я съди. И земните царе, които са блудствали и живели разкошно с нея, ще заплачат и заридаят за нея, когато видят дима от изгарянето й. Отдалеч ще стоят поради страх от мъките й и ще казват: Горко, горко на тебе, велики граде Вавилоне, могъщи граде, понеже в един час дойде присъдата ти!… И всеки морски капитан, всеки пътник по море, моряците и всички, които се препитават от морето, застанаха отдалеч и викаха, като гледаха дима от неговото изгаряне: Кой град приличаше на великия град?"" (Откровение 18:8-10,17-18).
Корабите от Червено море лесно могат да видят разрушението на Арабия. Блудницата ще бъде унищожена яростно и бързо, „в един ден"", и с такова насилие тя ще „изгори в огън"". Съдът над Блудницата е вечен. В този град няма да се чуят никога вече звук от музика или музиканти. Работници никога няма да възстановят града. Звукът на търговец никога вече няма да се чуе или види в него. Цялото селско стопанство ще спре. Няма да има сватби. Всякакви признаци на човешко обитаване ще бъдат премахнати завинаги. Извън Содом и Гомор, този вид пълна разруха не е виждан в никой друг град, включително Хирошима и Нагасаки. След разрушението си Вавилон ще бъде само „жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица"" (Откровение 18:1-2).
Това съответства на древното източно схващане, че безлюдните пустинни земи са били обиталище на демони и нечисти духове. Тук се подчертава това, че след разрушаването на Вавилон в него няма да има никога повече човешки живот. Еремия е съгласен с това; той описва следното:
„Затова зверове от пустинята и хиени живеят там – и щрауси ще живеят там; и няма да бъде населен вече довека, нито обитаем от род в род"" (Еремия 50:39).
Исая потвърждава подобна участ: „И ще бъде заселище на чакали"" (Исая 34:13).

И отново, по-късно, унищожаването на Вавилон е описано като пълно и окончателно. Исая говори за това събитие: „Защото ще стана против тях, казва Господ на Силите, и ще излича от Вавилон име и всичко останало – и син, и внук, казва Господ… и ще го помета с метлата на погибелта"" (Исая 14:22-23).
Метлата на погибелта? Всеки, който е виждал кадри на ядрен взрив, е виждал бушуването и силата на зловещия облак, който помита всичко по пътя си. Възможно ли е този стих да описва ядрен взрив?

„И ще покажа чудеса на небето и на земята, кръв, огън и стълбове от дим"" (Йоил 2:30). Възможно ли е стълбовете от дим да са арената на облаците под формата на гъба в резултат на ядрен взрив?

КАК МОЖЕ ЗВЯРЪТ ДА УНИЩОЖИ БЛУДНИЦАТА

Откровение 17 ни казва, че Звярът мрази Блудницата. Накрая той ще се нахвърли върху нея, ще я убие, ще я разкъса и ще изгори тялото й с огън:

„И десетте рога, които си видял, и звярът ще намразят блудницата и ще я опустошат и направят гола, и ще изядат месата й, а нея ще изгорят в огън. Защото Бог вложи в сърцата им желание да изпълнят Неговата воля, като действат единомислено и предадат царската си власт на звяра, докато се сбъднат Божиите думи. И жената, която си видял, е големият град, който царува над земните царе"" (Откровение 17:16-18)

 Как е възможно това? Някои могат да твърдят, че мюсюлманите никога не биха нападнали такива ислямски „свети"" места като Мека и Медина. Ако приемем западното виждане, че Рим е Блудницата, човек би могъл да спори със същото – как би могла Европа да изгори и унищожи Рим?
И все пак, когато става въпрос за Мека, много мюсюлмани са нападали града и преди. В края на 7-ми век Ал-Хаджадж бин Юсеф Ал-Такафи (мюсюлманин) обсажда Мека и разрушава голяма част от Кааба с камъни, изстреляни от катапулти. През Първата световна война Саудитска Арабия на практика е била окупирана от османските турци. Турците дълбоко негодували от арабския империализъм, който се бил разпространил из обширната ислямска империя, и направили сериозни опити да ограничат арабската култура и език из цялата своя империя.
Тази вражда и съпротива била толкова силна, че арабите били убедени от англичаните в лицето на техния дипломатически пратеник Т. Е. Лоурънс (известен още като „Лоурънс Арабски"") да възстанат срещу Османската окупация и да помогнат на съюзниците. Турците бомбардирали джамията на Кааба, най-свещеното място на целия ислям. Един снаряд всъщност ударил Кааба, прогорил дупка в „святия килим"" и убил девет араби, които били коленичили в молитва.

В по-съвременните дни е било наблюдавано същото незачитане на Мека от страна на мюсюлмани. На 20 ноември 1979г. над 500 бойци заедно със своя водач нападнали фалшивия ислямски Махди, Джухайман ибн Мохамед ибн Саиф ал Утаиба. През 1980-те на няколко пъти последователите на Аятолах Хомейни разстройвали ежегодния хадж или поклонението в Мека. По-голямата част от тези смутове били потушени с помощта на строги мерки за контрол, но през юли 1987г. над 400 души загинали в резултат на сериозен бунт, предизвикан от хиляди ирански поклонници. Три години по-късно, по време на Първата война в Залива, Саддам Хюсеин изпратил множество ракетни снаряди, прелитащи над Саудитска Арабия, без да обръща внимание на високия риск да внесат объркване в ислямската „свята земя"". Не е имало протести от страна на мюсюлманските нации.
А през 2003г. трима бойци на „Алкайда"" се взривиха по време на една атака в Мека. Идеята мюсюлмани да нападат Мека или Саудитска Арабия далеч не е невъзможна. Наближава денят, когато надигащата се Империя на Звяра, предвождана от Турция и Иран, ще нападне Мека и ще унищожи арабската Блудница.


РАЗРУШАВАНЕТО НА МЕКА И МЕДИНА В ИСЛЯМСКОТО ПРОРОЧЕСТВО

Потвърждение на казаното от Библията относно унищожаването на тази Блудница от Звяра, на който тя язди, е едно ислямско пророчество, което предсказва разрушаването на своята невяста, Мека, от мюсюлмански нации: „Последната битка ще се води от мюсюлмански правоверни, които ще дойдат на гърба на коне… и ще носят черни знамена. Те ще застанат на източния бряг на река Йордан и ще поведат война, каквато земята дотогава не е виждала. Истинският Месия, който е ислямският Махди,… ще срази Европа… и ще поведе тази армия от селджуки, той ще владее над света от Ерусалим, защото Мека ще бъде разрушена…"" („Йом Ал-Гадаб"" [„Деня на гнева""], Сафар Алхуоли).
Медина не е имунизирана срещу това унищожение: „Цветущото състояние на Ерусалим ще бъде, когато Ятриб (Медина) бъде в руини, разрухата на Ятриб ще бъде, когато Великата Война дойде, а избухването на Великата война ще бъде при завладяването на Константинопол, а завладяването на Константинопол – когато Даджал (Антихрист) се издигне. Той (Пророкът) удари бедрото или рамото си с ръка и каза: „Това е вярно така, както че вие сте тук или че седите.""
Ятриб е другото име за Медина, градът на пророка Мохамед, вторият най-свещен град за исляма. Константинопол е Истанбул в Турция. Множество радикални мюсюлмани смятат, че Истанбул е бил под властта на светски лицемерни мюсюлмани до момента на наскорошното си възвръщане в ръцете на ислямистите. Така според това пророчество, след падането на Истанбул в ръцете на истинските мюсюлмани (което при наскорошните избори през 2007г. се случи) Медина ще бъде разрушена.
През Последните дни коалиция от радикални ислямски нации ще нападне и унищожи Саудитска Арабия. Пророчествата, чрез които живеят радикалните мюсюлмани, диктуват точно такова събитие. Така, ако настъпи денят, в който радикални мюсюлмани действително разрушат Саудитска Арабия, също толкова вероятно е това пророчество да ги одързости и да ги направи да си мислят, че действат според плана на Аллах.

ВРЪЗКАТА НА БЛУДНИЦАТА С ФАЛШИВАТА РЕЛИГИЯ

Блудницата в много отношения може да се оприличи на д-р Франкенщайн. Звярът е чудовището, което Блудницата е създала. Звярът е коалиция от десетима царе, представляващи седемте царства в миналото, под властта на Антихрист. Блудницата е различен и отделен географски определим обект, който представлява главният религиозен източник на религията на Антихрист. Блудницата седи върху червен Звяр. Този звяр е последната ислямска империя, тази на Антихрист, която вече разгледахме подробно. Тази близка, както изглежда символична връзка между ездач и кон, не би следвало да се отхвъри като маловажна съставна част от тази картина. Самотният ездач имаше своя кон Силвър, а Блудницата има Звяра. Това е много близко взаимоотношение, което е очевидно между двамата. Като оставим настрана факта, че Блудницата язди Звяра, налице са и други прилики, които двамата делят и които заслужават да се отбележат.

Първо, жената е облечена в червено; Звярът също е описан като червен – двете си съответстват.
Второ, както Звярът-империя ще обезглавява Божиите хора, така и Блудницата се е опила от кръвта на светиите. И двамата съучастват във вината за кръвта на Божия народ.
Вече изследвахме какво означава „Тайнственият Вавилон"", но трябва да разберем също така значението и на останалата част от нейното название „майка на блудниците и на земните гнусотии"" (Откровение 17:5).

Първото, което трябва да разберем е, че тази титла е характерен източен тип фразеология, каквато използва Ахмадинежад, когато казва, че ислямът ще бъде над върха на всички планини. Спомняте ли си коментарите на Саддам Хюсеин в дните, които предшестваха Първата война в Залива? Той заяви, че САЩ и Ирак щели да се впуснат в „майката на всички битки"". Естествено, в типичния мегаломански стил на хитро говорене, той заяви също така, че Америка щяла да преживее „майката на всички поражения"". Терминът „майката на"" е просто източен начин за изразяване на суперлатив или превъзходна степен; той означава – най-големият, най-лошият, най-ненадминатият и най-значимият от всички. Изтъквам това, понеже мнозина неправилно тълкуват в този случай „майката на"" като източника или родоначалника на всички форми на идолопоклонство. Читателят, който има източна мисловна нагласа, обаче веднага разпознава, че целта на този израз е да изобрази Великата Блудница като най-голямото проявление на духовна изневяра, съществувала някога през цялата история на света, срещу Бога на Библията.
И така, Блудницата е най-голямата от всички духовни блудници, но тя не е непременно източника на всички останали фалшиви религии. През цялата история са съществували и все още съществуват много „блудници"" или фалшиви религии, но Великата Блудница е представена като далеч по-значима от всички тях.
Фалшивата религия на Блудницата е също така загадка с оглед на това, че за разлика от всяка друга езическа религия тя е възникнала от смесица от еретичен християнски култ и езическа религия на бога на Луната, която се е опитала да се прикрие с някои юдейски и християнски елементи с цел да изглежда като библейска вяра и законен приемник на юдео-християнската традиция. Когато воалът се отметне, истинската природа и езически произход на исляма става явен – той е религия, която отрича същността на Бога, противоречи на Неговия характер и похулва Неговите присъщи качества.

ГАЛАТЯНИ 4 – ДВАТА ЗАВЕТА

Галатяни 4 говори за два завета – единият е истински, а другият – фалшив: „защото тези… представляват два завета"". Първият е от голямо значение за нашето изследване: „И това е иносказание, защото тези жени представляват два завета – единият от Синайската планина, който ражда деца за робство, и това е Агар.
А тази Агар представлява планината Синай в Арабия"" (Галатяни 4:24-25). Заветът на робството е представен алегорично чрез планината Синай, обаче буквалното определение за тази препратка е Арабия. Духовната битка, съгласно Галатяни 4, е между Арабия (Агар) и Ерусалим (Сара): „Защото е писано, че Авраам имаше двама сина – един от слугинята и един от свободната; но този, който беше от слугинята, се роди по плът, а онзи, който беше от свободната – по обещание. И това е иносказание, защото тези жени представляват два завета – единият от Синайската планина, който ражда деца за робство, и това е Агар. А тази Агар представлява планината Синай в Арабия и съответства на днешния Ерусалим, защото тя е в робство с децата си. А горният Ерусалим е свободен, който е майка на всички; защото е писано:

""Весели се, неплодна, която не раждаш; възкликни и извикай, ти, която не си била в родилни болки, защото повече са децата на самотната, отколкото децата на омъжената.‘ А ние, братя, както Исаак, сме деца на обещание. Но както тогава роденият по плът гонеше родения по Дух, така е и сега. Обаче какво казва Писанието? ""Изгони слугинята и сина й; защото синът на слугинята няма да наследи със сина на свободната.‘ Затова, братя, ние не сме деца на слугинята, а на свободната"" (Галатяни 4:21-31).

Повечето историци са съгласни, че Синай е в Египет, защо тогава този текст настоява за местоположението в Арабия?
Библията твърди, че една религия на робство (ислям означава буквално подчинене) е произлязла от пустинята на Арабия чрез Агар (кръвната линия на Исмаил). Дори името Синай произлиза от името на бога на Луната „Син"". Пустинята е „Пустинята на Син"" или „Пустинята на бога на Луната"". В старозаветните времена Набонид (555г.пр.Хр.-539г.пр.Хр.), последният цар на Вавилон, построил Тема в Арабия като център за поклонение към бога на Луната. Според твърдението на Сегел, историк, изследващ древния Близък изток: „Главната религия на южна Арабия винаги е била доминирана от бога на Луната в различни разновидности.""

БОГАТАТА ЦАРСТВЕНА БЛУДНИЦА

Блудницата е облечена в червени и пурпурни дрехи, блестящи от бижута, бисери и злато. Пурпурното е цветът на царствеността. Когато Исус бил взет като затворник, римските стотници Го облекли в пурпурна дреха (Матей 27:28), за да се подиграват с Неговата „царственост"". Пурпурните и червени дрехи на Блудницата също означават царственост. Тъй като те буквално блестят от злато, скъпоценности и бисери, тя е счетена и за извънмерно богата. Има обаче още едно значение на пурпурния цвят. Пурпурното символизира греховността. „Ако греховете ви са като мораво, ще станат бели като сняг; ако са румени като червено, ще станат като бяла вълна"" (Исая 1:18). Разбира се, това напълно съответства на естеството на тази покварена и дишаща убийство блудница. Коя ислямска пустинна нация е управлявана от кралска монархия, която е известна по цялата земя като баснословно богата и крайно покварена? Кое място е отрупано със злато, сребро и скъпоценни камъни?


КАКВО СЕ ИМА ПРЕДВИД ПОД „ГОЛЕМИЯ ГРАД”

  Блудницата е описана като велик град, който царува над земните царе. От това научаваме, че тя е политически и географски определим обект, който упражнява значително влияние из целия свят. Главната цел обаче е не толкова да се ограничи Блудницата до някакъв буквален град, а по-скоро тя да бъде противопоставена на друг главен град от Откровение – „Святия Град"", Новия Ерусалим. Единият град е описан като „Голям"" и е представен като гнусна блудница, докато другият град е „Свят"" и е обрисуван като непорочна невяста, украсена за сватбения си ден. Преднамереният контраст е съвсем очевиден: „И ме отведе чрез Духа на една голяма и висока планина и ми показа святия град, Ерусалим, който слизаше от небето, от Бога…, приготвен като невеста, украсена за мъжа си"" (Откр. 21:10,2). „Ела, ще ти покажа… голямата блудница… И така, той ме заведе в Духа в една пустиня, където видях жена, седяща на червен звяр… И жената, която си видял, е големият град, който царува над земните царе‖ (Откр. 17:1,3,18). Както вече обсъдихме, Галатяни 4 говори за два града – горния Ерусалим (Откровение 21:10) и робството от една буквална Арабия, която виждаме символично в Откровение 17:1,3,18. Тайнственият Вавилон е пълна противоположност и най-големият антагонист на всичко, което Ерусалим е призван да бъде – и ще стане. Кой град на земята би могъл да се разглежда като най-значимият религиозен и идеологически антагонист на един идеализиран Ерусалим? Кой пустинен град се е опитвал да узурпира положението на Ерусалим като духовния Капитолий на света? Докато е бил в плен във Вавилон, пророк Данаил се кланял в молитва по няколко пъти на ден към Ерусалим. Към кой друг град голяма част от хората на земята се кланят днес? Коранът буквално е отклонил посоката от Ерусалим към Мека и е отменил Ерусалим като посока за поклонение.
продължава..



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yosavede
Категория: Други
Прочетен: 48073
Постинги: 26
Коментари: 11
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930