Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2014 10:03 - Преглед на исляма 9( продължение )
Автор: yosavede Категория: Други   
Прочетен: 683 Коментари: 0 Гласове:
1



 продължение ...

ДАНАИЛ Е ГОВОРИЛ ЗА КРАЯ

Причината да мога уверено да заема подобна нетрадиционна позиция най-вероятно не се дължи на някаква свръх интелигентност или мистична надареност за тълкуване на Библията, разбира се, че не. Нито приемам несериозно натрупаната до сега мъдрост на западните християни или на древните тълкуватели. Също така не коригирам огромния обем на библейското пророчество, защото аз също вярвам в Грабването, Голямата скръб, Милениума, възпроизвеждането на Израел, 144 000 свидетелстващи евреи в Израел, Отстъплението, идването на антихрист, идването на двамата свидетели, тяхната смърт на улиците на Ерусалим и още много други. Всъщност, западните тълкуватели са съгласни, че ислямът има участие. Въпросът, който поставям, обаче, е: „Дали ислямът играе главната роля?‖ Или някоя от главните роли. Всички сме съгласни най-малкото за последното. Причината да може да се изрази подобна увереност относно тълкуванията, предложени тук, е съвсем проста: днес разполагаме с по-голямо предимство, отколкото хората в миналото, защото Бог много точно обеща:
„А ти,
Данаиле, затвори думите и запечатай книгата до края на времето, когато мнозина ще я изследват и знанието за нея ще се умножава"" (Данаил 12:4). Пророчеството на Данаил е запечатано и се отнася за „края на времето."" Бог ще отключи за Църквата книгата на Данаил. Исак Нютон, Матю Хенри и много от онези преди нас са разбирали, че книгата на Данаил, в допълнение и книгата Откровение, няма да бъдат разбрани напълно, докато не настъпи „краят на времето.""
Претендирам ли, че аз я „отключвам""? Не. Запечатана означава запечатана. Колкото повече приближаваме, толкова повече ще разбираме Данаил, чийто фокус е върху края: „И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоя народ, ще се повдигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е имало, откакто народ съществува до онова време; и в онова време твоят народ ще се отърве – всеки, който бъде намерен записан в книгата. Тогава мнозина от спящите в пръстта на земята ще се събудят – едни за вечен живот, а други – за срам и вечно презрение. Разумните ще сияят със светлината на простора, както и онези, които обръщат мнозина в правда – като звездите до вечни векове""(Данаил 12:1-3).
Някои твърдят, че ангелът говори само за периода около и след служението на Исус при слагането на началото на Божието царство. Но този пасаж не говори точно за това. Той казва, че „Тогава мнозина от спящите в пръстта на земята ще се събудят – едни за вечен живот, а други – за срам и вечно презрение."" Това не говори за „последните времена"" в по-широк и общ смисъл, а за абсолютните и крайни „последни дни,""когато ще настъпи възкресението на мъртвите. Ангелът продължава: „А ти, Данаиле, затвори думите и запечатай книгата до края на времето, когато мнозина ще я изследват и знанието за нея ще се умножава… И аз (Данаил) чух, но не разбрах. Тогава казах: Господарю мой, как ще завърши всичко това?
А той отговори: Иди си, Данаиле; защото думите са затворени и запечатани до края на времето. Мнозина ще се чистят и избелят и ще бъдат опитани; а нечестивите ще вършат нечестие и никой от нечестивите няма да разбере; но разумните ще разберат… Но ти си иди, докато настане краят; и ще се успокоиш и в края на дните ще застанеш в дела си"" (Данаил 12:4-13).
И така, трябва да се зададе въпросът: Бог е заявил ясно, че тази книга ще бъде заключена и запечатана, докато настъпи краят на времето. Защо тогава толкова много хора се придържат към най-широко приетите и най-популярни тълкувания на тази книга? Ако книгата действително е била запечатана до края на времето, тогава има основания да смятаме, че най-популярното и най-общоприетото тълкувание (теорията за Римската империя) е също така и най-малко вероятното значение на пророчеството. Всъщност най-традиционните исторически интерпретации на различните пророчества с най-малка вероятност биха предложили завършено и точно тълкувание. Точно както изпълненията на пророчества за Месията са били разбирани само от малцина, така е и с пророчествата относно завръщането Му. Но ако тълкуванието, предложено в тази книга, а именно, че ислямската, а не Римската империя, е изпълнението на пророчествата на Данаил, то тогава има основания също така да се смята, че книгата е била разпечатана и че „последните дни,"" които винаги досега са били на хоризонта, в действителност вече са при нас.


РАЗКРИВАНЕ НА ОТКРОВЕНИЕ 12 И 13 ИСЛЯМСКИЯТ СЕДМОГЛАВ ЗВЯР

Следващата показателна картина от последната империя на звяра се намира в книгата Откровение, глави 12 и 13. Този пасаж се свързва с няколко от предишните пророчески картини, като използва сходна символика. В Откровение 12 най-напред ни е представена жена, която е на път да роди. Разбирането относно тази жена е, че тя представлява еврейския народ, който като цяло е довел на света Месията. Но веднага след като ни е представена жената, виждаме, че докато тя се кани да ражда, един страшен и убийствен червен змей дебне край нея. Змеят, разбира се, представлява сатана. „След това в небето се яви и друго знамение – огромен червен змей със седем глави, десет рога и седем диадеми – по една на всяка от главите му. Опашката му повлече една трета от звездите на небето и ги хвърли на земята. Змеят застана пред жената, която щеше да ражда, защото искаше да изяде детето й веднага щом се роди. Тя роди момче, син, определен да управлява всички народи с железен жезъл. Детето й обаче беше грабнато и отнесено при Бога и неговия престол""(Откровение 12:3-5). Детето, което бива грабнато при Бога и до Неговия престол, очевидно е препратка към възнасянето на Исус след разпъването Му на кръста. След това ни се казва, че на небето е имало война, при която „големият змей – тази древна змия, наричана дявол и сатана, която заблуждава целия свят – беше свален от небето. Изхвърлиха го на земята заедно с ангелите му"" (Откровение 12:9). Това съответства на гръцкия Aнтихрист: „И от единия от тях излезе един малък рог, който порасна изключително много на юг, на изток и към славната земя. Той се възвеличи дори до небесната войска и хвърли на земята част от множеството и от звездите, и ги стъпка"" (Данаил 8:10). След това змеят Сатана преследва еврейския народ, както и „нейното потомство"" – езичниците-последователи на Месия, които са известни под името християни. „Тогава змеят се разяри против жената и отиде да воюва против останалите от нейното потомство, които пазят Божиите заповеди и свидетелството за Исус""(Откровение 12:17).
Когато разгледаме 13-та глава, виждаме, че змеят е показан да стои на морския бряг. Тогава, като мрачен магьосник, той призовава ужасен звяр от дълбините на океана „И видях звяр, който излизаше от морето и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, а на главите му богохулни имена. Звярът, който видях, приличаше на леопард, а краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят му даде силата си, престола си и голяма власт""(Откровение 13:1-2). Първото интересно наблюдение, което можем да направим относно този звяр, е, че тялото му е съставено от части от всеки от предишните четири звяра, които разгледахме в Данаил 7. Звярът има тяло на леопард, крака на мечка и уста на лъв. При това положение можем да допуснем, че последната империя на звяра ще бъде до известна степен конгломерат от Лъва, Вавилонската империя (Ирак), Мечката, Мидо-персийската империя (Иран), и Леопардът, Македонската Гръцка империя (Турция). Това е показателно. Звучи ли това като Европейски звяр? Или е Близкоизточен/ислямски звяр? Отново, виждаме идеално съответствие с останалата част от нашия анализ на Писанието. Виждаме също така, че звярът дели някои много сходни характеристики със змея. Подобно на змея, звярът също има седем глави и десет рога. Тук имаме идеален пример за това как разбирането на по-предишен пасаж ни помага да разберем по-късен откъс. Десетте рога представляват десетима владетели, които ще се издигнат от последната империя на звяра; броя на роговете от всяка империя. Това ни е известно, тъй като ангелът го заявява съвсем ясно в Данаил 7, и точно както Данаил беше пътна карта за древните, за да разпознаят Антиох, Откровение е пътна карта за нас, за да разпознаем Антихрист. Всичко ще се изпълни до последната точка и запетайка. Седемте
глави, от друга страна, представляват власти или правителство, (както например в израза: държавен глава). Седемте глави представляват седемте империи на звяра, които са преследвали народа на Израел и в неговото възпроизведено състояние ще преследват нейното потомство – християните. И така, само ще припомним, че седемте глави са следните: Египетска империя Асирийска империя Вавилонска империя Мидо-Персийска империя Македонска Гръцка империя Римска империя Ислямска империя
РАНЕНАТА ИМПЕРИЯ

След това обаче ни се дава една ключова информация относно една от империите: „И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя""(Откровение 13:3).
Една от главите, а това значи една от седемте империи на звяра, беше с наранена глава. Отново, вече научихме от разглеждането на предишните картини на империята на звяра, че конкретната империя, която страда с наранена глава – явна смърт – е Ислямската империя. Това нараняване в главата може да се разбира като премахването на Халифата, което стана през 1924 г. Понастоящем обаче Ислямската империя отново се надига. Тя наново обединява силите си и развива нови връзки на единство. Скоро главата – Халифатът – ще бъде съживен, изцелен и възстановен. Следователно, въз основа на този пасаж, онова, което можем да очакваме да се появи в близко бъдеще, е десет управници или лидери от ислямския свят, които да сформират някакъв вид партньорство, лига, съюз или коалиция. Когато това партньорство възникне, тогава участниците в него ще бъдат десетимата царе, споменати както в Данаил, така и тук, в Откровение 13. След това ни се казва, че ще се издигне друг цар и ще измести трима от тези царе, заемайки в крайна сметка лидерска позиция над разпокъсаната империя. Тази личност ще бъде разпознавана поне от част от мюсюлманския свят или като халиф, или като имам Махди, или като двете. Това ще бъде Антихрист. Макар да има все още множество конкретни обстоятелства, които трябва да настъпят и да си дойдат на мястото, за да стане действителност целият този сценарий, истината е, че този сценарии не е немислим. Десетки обстоятелства в света изглежда вече възникват и водят към това този сценарий да се осъществи. Когато този сценарий действително се изпълни, Библията казва, че реакцията на останалата част от света ще бъде удивление и дълбока уплаха. „И цялата земя удивена отиде след звяра и се поклониха на змея, защото даде властта си на звяра; поклониха се и на звяра, като казваха: Кой е като този звяр и кой може да воюва против него?"" (Откровение 13:3-4). По-късно е представено подобно описание, свързано с появата на съживената Ислямска империя: „И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създаването на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма вече, но пак ще дойде"" (Откровение 17:8). Глава 13 завършва с някои ярки описания на това, което Антихрист и неговата империя ще извършат и как ще постъпват, когато бъдат съживени и се съединят. Описанията отново много напомнят на онова, което вече открихме в книгата на Данаил:

„И даде му се уста да говори горделиво и богохулно; дадена му бе още власт да действа четиридесет и два месеца. Той отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му и онези, които живеят на небесата. И му бе позволено да воюва против светиите и да ги победи; и му бе дадена власт над всеки род и народ, език и племе. И ще се поклонят на звяра всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано в книгата на живота на Агнето, заклано от създаването на света"" (Откровение 13:5-8).


продължава...



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yosavede
Категория: Други
Прочетен: 48080
Постинги: 26
Коментари: 11
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930