Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2015 22:35 - МЕСИАНСКИЯТ СИМВОЛ
Автор: yosavede Категория: Други   
Прочетен: 1668 Коментари: 0 Гласове:
1



  image Вярващите в Йешуа, евреи и езичници, са ЕДНО В МЕСИЯТА! (Ефесяни 2:11-22)

Мнозина в съвременните църкви чувстват, че „ние, повярвалите от езичниците”, като че ли сме изместили народа на Израел по отношение на заветните Божии обещания. 

Но какво общо има месианският символ с това? 

Месианският символ е преоткрит в древна християнска църква, в Йерусалим, след близо 2000 години. Той е изобразен върху някои артефакти, открити на хълма Сион. imageimage Смята се, че е бил използван от еврейските вярващи в първата месианска църква – назаряните. 
Този знак се състои от три отделни символа, които обединяват в ЕДНО: Менората - в горната част, долната част на менората и опашката на рибата образуват Моген Давид( щитът на цар Давид ,във форма на звезда) - в средата и Рибата - в долната част. 
Хексаграмата (Звездата на Давид/шестолъчката) се създава чрез преплитане на основата на Менората с опашката на Рибата.

Ортодоксалните юдеи, както и музеят в Йерусалим, отричат древния произход на този символ. Има и такива, които го свързват с окултните практики на някои християнски мистични секти, НО...

Много-интересна е интерпретацията за значението на символа: 
- В него е скрито посланието за възстановяването на единството и любовта между еврейските вярващи в Йешуа и езико-християните.
- Символът ни дава възможността визуално да разберем какъв е духовният поглед на ранната църква. Знаем, че повярвалите в Месията езичници са "присадките към клонките", при което стават част от Израел.


Ефесяни 2:19: "Затова вие не сте вече чужденци и пришълци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство."

- Месианският символ може да изглади недоразумението, че църквата е "изместила" Божия народ. 

Бог призовава, предимно повярвалите от езичниците, да застанат на страната на Израел, да ходатайстват за евреите, да свидетелстват за Йешуа като Месия, да им помагат морално и материално, да благославят еврейския народ, докато стигне до своето пълно възстановяване.

Римляни 11:12- "И ако тяхното отклонение значи богатство за света и тяхното отпадане - богатство за езичниците, колко повече тяхното пълно възстановяване!"

Вярващите от другите народи трябва да бъдат най-силния съюзник на еврейския народ и Израел, особено като се има предвид световната опозиция срещу тях.

- Този символ напомня, че ние, езичниците, сме присадени като "диви клонки" на еврейската лоза, но ние НЕ заменяме лозата! И по-важното е, че не всички еврейски клони са отпаднали... (Римляни 11:11-24) 
Някои клони са останали! Много евреи днес приемат Йешуа като Месия и Бог.

Вярващите от езичниците не са призвани да живеят според еврейските закони или традиции, но нашият живот на вярващи в Йешуа завинаги ще остане свързан с Израел и еврейския народ!

Този символ ни напомня също, че Евангелието (Благата вест) бе дадено ПЪРВО на юдеите и после на нас. (Римляни 1:16 )

Наближава времето, когато Бог ще отмахне покривалото на Израел и избраният остатък ще се обърне към Своя Месия и Спасител – Царят на Израел – Йешуа! 
Затова, от първостепенно значение е непрестанно да се молим за спасението на Израел, както и за всички хора по света!

* Има различни мнения относно всеки символ, но моето мнение е, че не външният образ на даден символ е важен, а какъв смисъл влагаме НИЕ в него! 


съставила Благодат Попова

източник: https://www.facebook.com/groups/3234206 ... 087725510/
Християнски Форуми



Тагове:   йешуа,   месиански,   сивол,   месиани,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yosavede
Категория: Други
Прочетен: 48045
Постинги: 26
Коментари: 11
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930