Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2014 13:50 - Преглед на исляма 12( продължение)
Автор: yosavede Категория: Други   
Прочетен: 1628 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.10.2014 15:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 продължение ...

РАЗКРИВАНЕ НА ЧИСЛОТО НА ЗВЯРА

В цялото разнообразие от опити да се обясни значението на числото 666 през цялата история на Църквата нито един не е бил достатъчно логичен, за да спечели в някаква степен всеобщо признание. Някои изследователи твърдят, че числото 666 представлява пълнотата на падналото и бунтовно човечество. Но тази теория не обяснява защо има Име, Белег, Число и Образ на Звяра. Защо Бог ни дава различни характеристики? Този символ представлява нещо абсолютно богохулно и това мъгляво обяснение на практика с нищо не ни помага да определим каквато и да било конкретна система на Антихрист или нейния лидер.
Навярно най-широко приеманото тълкувание е, че числото 666 трябва да бъде решено с помощта на една мистична форма на еврейска нумерология, наречена гематрия. Обаче Библията категорично ни увещава да използваме мъдрост, за да разпознаем този въпрос: „Тук е нужна мъдростта"" (Откр. 13:18). Как би могла подобна озадачаваща нумерологична символика да изрази такава мъдрост? Накратко, гематрията е мистична форма на нумерология, която приписва числена стойност на всяка буква от дадено име. След сумирането на числата на всички букви крайният резултат е числото на името на дадения човек. Ако ви звучи странно, причината е, че то наистина е странно. Всъщност употребата на геметрията се корени тясно в една форма на еврейски кабалистичен мистицизъм – практика, която мнозина са окачествили като окултизъм. Американската популярна звезда Мадона – която не е точно модел за подражание за библейска добродетелност, за когото и да било – е голяма поклонничка на една популярна форма на Кабала. Във всички случаи, заради възможните окултни измерения на тази практика, някои тълкуватели предполагат, че този пасаж в Откровение няма нищо общо с гематрията.


Гематрията е била използвана от някои, за да създадат безчет Антихристи: американските президенти Уилиям Джеферсън Клинтън, Роналд Уилсън Рейгън и Джордж У. Буш, както и Бил Гейтс, Михаил Горбачов и почти всеки друг световен лидер или забележителен влиятелен човек, който можете да си представите. На всички тях имената са били манипулирани по различни начини, за да се приравнят на 666. Само че никой не знае дали тази гематрия трябва да се използва на английски, еврейски, латински или гръцки език. Библията също не ни дава никакво указание какво би трябвало да използваме. Дали да използваме гръцки, понеже книгата Откровение е била написана на гръцки? Някои изследователи, в това число римо-католическият свещеник Луис Марачи и английският учен Хъмфри Придо, според сведения, са намерили във византийското име Маометис, числото на Звяра:

М(40)А(1)О(70)М(40)Е(5)Т(300)И(10)С(200)

в гръцката геметрия се равнява общо на 666. Или да използваме еврейския, понеже той е оригиналният библейски език? Тъй като на практика еврейският не използва гласни, това би било трудно. Например, на еврейски Георги се пише буква по буква „Горг"" или дори „Грг"". Дали да използваме бащиното име или само личното и фамилното? В случая на президента Клинтън, стои въпросът дали да се използва Бил или Уилям? Дали титлата „президент"" би трябвало да се запази или не? Дали цялото име трябва да се сумира като 666 или всяко от имената – личното, бащиното и фамилното – да се сумира поотделно като 6, което да води до три шестици? Започвате ли да виждате множеството проблеми при този подход? Други са
предполагали, че числото 666 ще служи единствено като потвърждаващ фактор, след като Църквата вече ще е решила загадката. Но това определено изглежда доста неотговарящо на очакванията. Ако случаят е такъв, каква е истинската цел на този пасаж? Защо има толкова силна заповед да се разпознае това число? Има и други проблеми при този метод. Най-старият библейски фрагмент, който съдържа този пасаж, Оксиринхският папирус LVI 4499 няма числото 666. Вместо това той съдържа числото 616.
В своя труд „Против ересите"", Ириней споменава, че познава няколко текста от книгата Откровение, които съдържат числото 616, а не 666. Ириней твърди, че присъствието на 616 се дължало на грешка при писането. Независимо от всичко, от този запис научаваме, че Оксиринхският фрагмент е нещо повече от обикновена аномалия. Явно числото 616 е било широко прието в определени среди на ранната църква. Освен това Ириней не споменава това като единствен вариант на четиво, а като „различни четива"" – в множествено число. Дори и в ранната църква е имало повече от един вариант. Доказателството на ръкописите ни дава най-малко още един ранен текст, където се среща числото 665 вместо 666 или 616. Възможно ли е някои книжници да са виждали онова, което са мислели за трите гръцки букви (Хи Кси Сигма), когато в действителност това са били три завъртулки или чуждестранни символи? Може би затова не са успели да решат точно на кои гръцки букви са приличали те. Едно нещо знаем със сигурност – което и да е това гематрично „число"", то трябва също така да има връзка и с онова,
което знаем за Името на Звяра – неговият богохулен, насочен против Йахве и Христос символ на вярата. Ако приемете всички доказателства, които представих относно това, че ислямът е Антихрист (в предишните глави), тогава този символ трябва да се разбира чрез езика на исляма – арабския език.

ПРЕЗ ИЗТОЧНИТЕ ОЧИ – ТОВА Е ИСЛЯМСКИ СИМВОЛ НА ВЯРАТА

Като бивш мюсюлманин, най-напред забелязах, когато четях тези пасажи, че те отблизо отразяват определени обичаи на моя народ, които слагат на челата и ръцете си знаци, надраскани богохулни изявления със същите тези символи. Всъщност, те носят тези знаци със същите символи на всяка мюсюлманска демонстрация или събиране. Те правят това в покорство към Корана, който говори за Последните дни относно „звяра на земята‖ и как този звяр ще бележи всички мюсюлмани на челото, за да ги отличи от не-мюсюлманите (Коран 27:82). Тази информация ме доведе до това да повярвам, че ислямът е липсващото звено в този пророчески пъзел. Но все пак беше необходимо да изследвам текста колкото се може по-назад. Въпреки че Ватиканският кодекс технически не съдържа Откровение, той е допълнен с една негова по-късна версия. Следователно съществува Книга Откровение, която е част от Ватиканския кодекс, но тя не датира от толкова рано, както останалата му част. Аз обаче изследвах няколко стари ръкописа. Очаквах да открия някакъв вид на ислямско изявление. Щом започнах да изследвам гръцкия текст на книгата Откровение от стари ръкописи, веднага забелязах, че предполагаемите гръцки букви (Хи Кси Сигма), използвани за превода на числото 666, много напомняха на най-разпространения символ на вярата на исляма Бисмиллах (или Басмалах), написан на арабски.
Бисмиллах буквално означава „Името на Аллах"" и е последвано от символа на кръстосаните саби, който всеобщо се използва из целия мюсюлмански свят за обозначаване на исляма.

Като имате предвид, че арабският се чете и пише от дясно на ляво, да разгледаме всяка от думите:

"Бисми" (Името на) "اسم"  и  " ллах" (Аллах)  "الله"

Само първите две думи (Бисм, Аллах ) са необходими, за да се състави Бисмалах. Ал-Рахман и Ал-Рахим обикновено се добавят.


image
тук понеже не сме сигурни ,че е излязла картинката ,показваща старинното изписване на думата Бисмиллах ,обясняваме ,че това е всъщност показаните арабски букви над две странни букви като кръстосани саби

Бисмиллах (В името на Аллах) е най-често използваният израз из целия ислямски свят, дори повече от самото изявление на вярата – шахадата. То се пише или цитира в началото на всяко писмо, всяка церемония, всяка реч, всяко свещено рецитиране, всяка глава на Корана и преди убиването на всяко животно. В светлината на това, възможно ли е апостол Йоан, докато е получавал своето божествено откровение, да не е видял гръцките букви, а свръхестествено да са му били показани арабски думи и един ислямски символ, които след това той съвсем точно да е записал? Възможно ли е години след като Йоан е записал тези образи, книжниците, натоварени със задачата да препишат текста, да не са успели да разпознаят чуждестранните думи и символи и от там да са ги помислили за гръцки букви? Възможно ли е това да е причината някои текстове да са ги записали различно? Не забравяйте, библейското изискване Името и символът (белегът), и двете да отговарят на едно и също значение – Името на Богохулството или името на Аллах. Тъй като Името на Звяра е също така Името на Богохулството, значи този белег е сходно богохулно име и лозунг – на бога, на който ще се покланя последната империя, тази на Антихрист. Ако това е така, как би гласял английският превод на Откровение 13:18? Най-напред нека погледнем как преводачите са се справили с този стих. Най-вероятно той е бил преведен дума по дума, след което му е било приписано най-логичното за неговия контекст тълкувание:

Ходе тук Ести е София мъдрост
Ехо нека той да Ноус разбиране
Псефизо смята /решава/преценява
Аритмос числото/множеството
Терион на звяра
Гар защото Ести то е Аритмос число/множество Антропос на човек
Каи и Аутос негово Аритмос число/множество
Хи Кси Сигма 666 (Откровение 13:18)

А сега разгледайте алтернативния превод, който би се получил от Теорията за Аллах. Гръцката дума Псефизо, преведена по-горе като „пресмята"", може също съвсем естествено да означава „счита"" или „да решава"". Аналогично гръцката дума Аритмос, преведена по-горе като „число"", може да означава също и „безкраен брой или множество‖ – „множество"" в случая на повече от един брой, като например множество от хора. Като имате това предвид, разгледайте следващия превод, тъй като в него има доста голям смисъл: „Ето тук мъдростта. Нека този, който има разбиране, да сметне (или реши, разпознае) множеството на звяра, защото то е множеството на човек [тоест, Мохамед и или Махди-Антихрист] и неговото множество [се разпознава по следното] „В Името на Аллах и двата меча (или джихад)"". В действителност, най-малко един превод е използвал подобна фразеология. ―The Restoration Scriptures True Name Edition‖""широко използван Месиански превод на Библията, е превел следния стих като: „И да не може никой човек да купува или продава, освен този, който има белега, или името на звяра, на дясната си ръка, дори множеството, което има неговото име."" (Откровение 13:17). Това са множество от (мюсюлмански) последователи на човек (Махди/Антихрист).


Четейки Месианската Библия на Възстановяването, в нея има доста здрав смисъл. Тя като че ли използва с по-голяма точност индуктивното приложение. Употребата на „множество"" за хора всъщност се подкрепя из цялото Писание. Сравнете този възможен превод със следния пасаж, отнасящ се за множеството на Звяра: „Каза ми още: Водите, които си видял, където седи блудницата, са народи и множества, племена и езици""(Откр. 17:15). Блудницата, седяща върху звяра, контролира „множествата"", които са народи и нации, част от Империята на Звяра. Освен това, според книгата на Данаил, тези „множества"" ще се поклонят на един „бог на крепостите"" – или казано по-ясно, бог на войната. Със сигурност това е най-доброто описание, което би могло да се използва, за да се обрисува Аллах, богът на исляма. Относно Антихрист и неговото множество (последователи) Езекил също потвърждава: „Така ще стане с фараона и цялото му множество, казва Господ Йехова‖ (Езекил 31:18). Аналогично, при това положение не съм изненадан да видя многото сходства между символите на различните ислямски групи на джихад и символите, които току що изтъкнах като отличителните имена и символи на Звяра. Следващото знаме на исляма не е нищо ново. То дори включва шахадата, което отговаря и на двете изисквания от Библията за белег и име.

Двете саби заедно с шахадата са били също така белега на ислямския джихад през вековете, включително Арабия, откъдето той произхожда.

image


Като интересна подробност, дори в думите на песента в стил рок-енд-рол „Бохемска рапсодия"" „Бисмиллах"" е използвано във връзка с Веелзевул (Ва‘ал на мухите или Господ на мухите). Веелзевул, съгласно Писанието, е друго име за Сатана. Думите на тази песен са: Но аз съм само едно бедно момче и никой не ме обича
Той е просто бедно момче от бедно семейство
Пощади го, живота му, от тази чудовищност
Лесно идва, лесно си отива – ще ме пуснеш ли да си тръгна Бисмиллах!
Не – няма да те пуснем да си тръгнеш – пуснете го да си тръгне Бисмиллах!
Няма да те пуснем да си тръгнеш – пуснете го да си тръгне

Бисмиллах! Няма да те пуснем да си тръгнеш – пуснете ме да си тръгна
Няма да те пуснем да си тръгнеш – пуснете ме да си тръгна (никога)
Никога няма да те пуснем да си тръгнеш – пуснете ме да си тръгна
Никога няма да ме пуснете да си тръгна
Не, не, не, не, не, не, не –
О, мама миа, мама миа, мама миа, пуснете ме да си тръгна
Веелзевул е заделил дявол за мен, за мен, за мен…

Фреди Меркюри, авторът на тази песен, хомосексуалист и последовател на зороастризма, възприема Бисмиллах от своето иранско наследство. Но определено е интересно, че той го свързва със Сатана, а не с Аллах. В тази песен Сатана (Веелзевул) е назначил за него дявол, който няма да го пусне да си тръгне. Мюсюлманите истински вярват в съответствие с техния пророк Мохамед, че по един дявол е отреден и дори обитавал във всеки мюсюлманин. Абу Та‘лабах ал-Хушани е казал: „Пратеникът на Аллах каза: ""Джиновете [дяволите] са три вида: един вид, който има крила, и те летят в небето; един вид, които изглеждат като змии и кучета; и един вид, който спира за почивка, а после продължава отново пътя си.‘"" Пратеникът на Аллах е казал: „Няма никой сред вас, с когото да няма легион отсред джиновете (дяволите). Те (Сподвижниците) казали: Пратенико на Аллах, и с теб също ли? На което той отговорил: Да, но Аллах ми помага срещу него и затова съм в безопасност от ръката му и той не ме управлява освен за добро.""

Във филма „Небесното царство"" Саладин (Салах ад-Дин) носи на ръцете си знака на исляма „Бисмиллах"" с думите Ал-Рахман Ал-Рахим (всемилостивия всемилосърдния). Режисьорът на филма е държал педантично на историческата точност. Мюсюлманите преди са носели този символ като отличителен знак. Ако човек търси буквално някакво име, „Бисм"" в действителност означава „име"". Ако търсим името за този Сатана, „Аллах""определено е такова – то отговаря и на символ на вярата, и на буквално име. Защо трябва да прекарваме безкрайни часове в опити да използваме някаква странна еврейска нумерология, за да се мъчим да изчисляваме дали нечие име се равнява на 666, когато вече имаме налице идеално изпълнение на Белега на Звяра точно пред очите си?


продължава...



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yosavede
Категория: Други
Прочетен: 48209
Постинги: 26
Коментари: 11
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930