Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2014 10:29 - Преглед на исляма 11 ( продължение)
Автор: yosavede Категория: Други   
Прочетен: 1513 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.10.2014 00:21


ДА ПРИПОМНИМ ШАХАДАТА..
image
ШАХАДАТА: ИСЛЯМСКИЯТ БОГОХУЛЕН СИМВОЛ НА ВЯРАТА

Както вече видяхме, богословието на исляма съвсем подробно – и дори систематично – изпълнява всички определящи елементи на едно насочено анти-Йахве и анти-Христос богословие, описано от апостол Йоан в първото му послание. Освен че отрича Троицата, ислямът също така отрича Божественото Въплъщаване на Исус Христос като Божий Син, както и Неговите смърт, погребение и възкресение. Но освен всичко това, ислямът е ознаменувал своето анти-Йахве и анти-Христос насочено богословие в една конкретна свързана със символа на веруюто формула. Шахадата е ислямският символ верую или декларация на вярата. На арабски тя гласи следното: Ла илаха ил Аллах, Мухаммадан Расул-Аллах. Това означава: „Няма друг Бог освен Аллах и Мохамед е Единственият, изпратен от Аллах [Пратеникът на Аллах]‖ Двата елемента в този символ на вярата са следните: Аллах е Единственият Истински Върховен Бог и Мохамед (Хваления) е печатът и последният пратеник на Аллах. Тези две съставни части на шахадата много сбито, навярно много по-добре, отколкото което и да било изявление на символ на вярата, изпълнява идеално и двете измерения на определението за богохулство, което току що обсъдихме. Първо, то се опитва да претендира, че един друг бог, различен от Йахве, е Единственият Истински Бог. И второ, шахадата е богохулна спрямо Бога на Библията, защото тя се опитва да постави Мохамед в позиция, която само Исус Месията може да заема.
Мюсюлманите разпознават Мохамед като Ал-Инсан Ал-Камел, съвършния мъж; Рахматан-лил-А‘ламин, милост за цялото човечество; Ал-расул Ал-А‘дам, най-великият от всички изпратени от Бога; Шафи, изцелител; Мунджи, спасител; Махди, насочваният/избавител; Мустафа, избран; Амир, принцът; Авал, първият; Ахер; последен; Расул Ал-Малахим, пратеникът на битките от Последните дни; и накрая, Мохамед, хваленият. Такива са богохулните имена на Мохамед. И въпреки това, независимо от типичната богохулна природа на шахадата, тя се рецитира в ушите на всяко мюсюлманско дете още в мига на раждането му. Тя е устното изразяване, външният знак за обръщането към исляма. Съгласно библейското богословие, шахадата е възможно най-богохулна.

ПРИЗНАК ЗА ПРЕДАНОСТ

Следващото очевидно и важно наблюдение, което трябва да направим, е, че и четирите елемента – Белегът, Името, Числото и Образът на Звяра – са показатели за преданост и подчинение пред Звяра: „Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, той ще пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред святите ангели и пред Агнето. И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и онези, които се покланят на звяра и образа му, няма да имат отдих нито денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му. Тук е нужно търпението на светиите, на тези, които пазят Божиите заповеди и останат верни на Исус""(Откр. 14:9-12).
Казано най-просто, Белегът на Звяра по същество е емблемата, символът или определящият белег за настъпването на царството на Звяра. Надявайки този белег, хората ще се
отъждествяват с Царството на Звяра и с ценностите и убежденията, които това царство представлява. Следващият момент е много важен: Белегът на Звяра (определящият символ на Царството на Антихрист) не е нещо, което човек би могъл по случайност да приеме или получи. То е външен показател за вътрешна преданост или подчинение пред Звяра. То е нещо, което човек трябва да избере да приеме. Писанията съвсем ясно казват, че всеки, който приеме Белега на Звяра, ще прекара вечността в ада. Човек не може да приеме Белега на Звяра, без изрично да се отрече от Христос. От библейска гледна точка само отричането от или отхвърлянето на Христос и Неговото Евангелие може да стане причина човек да завърши в ада. За жалост, в действителност съм разговарял с няколко души, които, макар да не оставят никакво място в живота си за Христос, твърдо заявяват, че никога няма да приемат Белега на Звяра! Белегът на Звяра не е някаква клауза – вратичка или задна врата, която Сатана ще използва, за да заобиколи нормалните библейски стандарти на Бога за правосъдие, с цел да подхлъзне случайно колкото се може повече хора. И все пак, колкото и глупаво да звучи, има много хора, които възприемат Белега на Звяра именно по този начин. В приемането на Белега на Звяра има едно подразбиращо се пълно приемане и отъждествяване с едно съвсем конкретно, насочено срещу Йахве и Христос богословие.  
ПРОДЪЛЖАВА..



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yosavede
Категория: Други
Прочетен: 48237
Постинги: 26
Коментари: 11
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930